Григор пред Tennis Channel за победата, необичайната си любов и предстоящата битка

от в 08:23 на 10.10.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров продължава да показва серозен възход през последните две седмици и тази нощ стартира участието си в Индиън Уелс с категорична победа над Даниел Алтмайер, която беше последвана от интервю на нашето момиче за Tennis Channel, а ето какво сподели българинът в него:

Представи се фантастично. Кое се получи най-добре за теб днес?

- Първите няколко гейма бяха трудни, защото настилката беше по-бавна от кортовете, на които бях играл, така че имах нужда да се пригодя към нея. Впоследствие започнах да сервирам по-добре, намерих форхенда си и усещах отлично ударите си. В началото на втория сет вече се чувствах комфортно и се фокусирах върху това да печеля всяка точка и да се възползвам от възможностите си.

Изглежда, че се чувстваш добре в Калифорния, тъй като се представи отлично и в Сан Диего. Каква е причината?

- Обичам да съм в Калифорния. Прекарал съм много време на това място и мога да кажа, че до известна степен съм израснал тук, защото съм идвал в различни академии в околността още от 14-годишна възраст. Харесвам въздуха в пустинята и се чувствам отлично. Имам множество приятели и сериозна подкрепа, така че се захранвам от цялата тази позитивна енергия.

Вчера имаше специален момент на тренировъчния корт. Какво точно се случи?

- Беше чудесен момент. Тренирах на корта, но бях забравил да си взема резервна тениска и просто реших да се съблека, защото исках да запаза фланелката си чиста за предстоящата ми сесия във фитнеса. Тогава си разменихме усмивки с една от фенките около съоражението, а тя ми призна как съм направил деня ѝ специален. Ако обаче трябва да бъда честен, то всъщност привържениците правят моите дни специални. Наистина е страхотно да виждаме хората обратно на корта и го оценявам далеч повече, имайки предвид тяхното отсъствие по време на пандемията.

Гледах епизода ти в Tennis United и се оказа, че имаме нещо общо. Какво обичаш да има в хотелската ти стая?

- Какво бях казал? О, цветя! Има нещо тях, в което обожавам. Преди няколко дни след тренировка заявих желание да си взема цветя и физиотерапевтът ми реагира доста учудено, а аз просто го помолих това да си остане между нас и му признах любовта си към тях. Бях забравил, че съм говорил по този въпрос, но не се притеснявам да споделя тази си страст.

Предстои ти мач с Райл Опелка. Какво очакваш?

- Вече играх веднъж се срещнахме през сезона, макар че условията в Индиън Уелс са много различни. Ще бъде труден мач, защото той играе страхотно през сезона и измъкна редица тежки мачове на различни настилки. Ще бъде сериозна битка, която ще се реши от няколко точки и е мач, който наистина искам да играя. Тялото ми в момента се чувства прекрасно и съм настроен положително.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор пред Tennis Channel за победата, необичайната си любов и предстоящата битка Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | индиън уелс | интервю | любопитно | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook