Григор се завърна ударно в Париж (видео)

от в 16:12 на 31.10.2018
Георги Христов

Григор Димитров постигна една от най-хубавите си победи в последните месеци. Българинът надигра опитния Роберто Баутиста Агут след 7:6(10), 6:4 и достигна осминафиналите на "Мастърс 1000" в Париж. Това е трети успех за Григор от четири двубоя срещу този съперник, а освен това той защити точките си от миналата година.

В първия сет нямаше пробиви до 6:6. Григор започна тайбрека с двойна грешка, но малко след това съумя да върне мини-пробива и да обърне до 4:2. Българинът спаси няколко сетбола преди да затвори с 12:10.

След почивката Димитров нямаше започна блестящо и с два пробива поведе 4:1, но този аванс се оказа достатъчен за него. Испанецът изигра три отлични гейма и се върна в мача - 4:4. Агут не успя да задържи високото ниво и Гришо отново проби за 5:4, а впоследствие приключи всичко в гейм №10.

В следващата фаза той ще има още по-трудно изпитание в лицето на световния №7 Марин Чилич. Дотук Чилич води с 3:1 в преките мачове с Димитров. Двамата обаче не са се срещали от 2016 година. Победата на Гришо е тъкмо на същия турнир в зала "Берси".

След US Open Чилич не се намира в особено добра форма. За Купа "Дейвис" той загуби от Сам Куери, а след това на старта в Токио и Шанхай съответно от Ян-Ленард Щруф и Николас Яри, които са извън топ 40. В Базел пък бе надигран от 93-ия в света Мариуш Копил.

Срещата Димитров - Чилич ще бъде в четвъртък след 12,00 часа българско време.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор се завърна ударно в Париж (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | григор димитров - роберто баутиста агут | париж мастърс | роберто баутиста агут | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook