Григор след класирането си за 1/2-финалите: Чувствам се все по-спокоен и все по-нервен

от в 16:42 на 17.02.2023
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава с феноменалните си изяви в турнира от категория АТР 500 в Ротердам и през утрешния ден ще излезе отново на корта в зала "Ахой" в опит да достигне своя първи финал от 5 години насам. За да намери място в полуфиналната фаза на състезанието, по-рано днес българинът надделя в изключително драматичен сблъсък със световния №25 Алекс Де Минор, завършил с тайбрек в решителния трети сет. 

Хасковлията изостана с пробив в началото на заключителната част, но въпреки това намери начин да се завърне в резултата и да доведе нещата до тайбрек. Там той отново изпита трудности, бивайки изправен пред два поредни мачбола, ала за пореден път засвидетелства своя борбен дух и съумя да спечели последните 4 точки в срещата, за да се поздрави с крайната победа. 

Минути след успеха първата ни ракета даде кратко интервю пред журналисти, по време на което разказа какъв е бил ключът към днешния триумф и какви са емоциите му преди утрешния полуфинал, в който предстои да се изправи срещу бившия №1 Даниил Медведев.

"Най-важното днес беше интензитетът в играта ми и начинът, по който успях да противодействам на неговата. Трябваше да намеря начин да се измъкна от някои трудни ситуации, като например тогава, когато изоставах с пробив в третия сет. Да се завърна в резултата, със сигурност не беше най-лесното нещо за правене. Ключът към победата беше да се задържа в мача и да се възползвам от всяка една възможност, която се откриваше пред мен. Независимо дали имах пасив от пробив, или пък бях на една точка от загубата, успях да остана концентриран и продължих да се боря", коментира първата ни ракета.

"Беше забавно, наистина много забавно. Отиди да играеш срещу стена и ще разбереш", отговори с неприкрит сарказъм Димитров, когато бе попитан какво е чувството да играеш срещу тенисист, срещу когото топката не спира да се връща, какъвто именно е Де Минор. "С него сме тренирали няколко пъти и сме наясно какво можем да очакваме един от друг. На подобно ниво разликите са изключително минимални и точно на това станахме свидетели днес", допълни Гришо.

Последният от въпросите, отправени към нашето момче, бе дали се чувства по-спокоен или по-нервен с напредването на надпреварата, на което световният №28 отговори с усмивка: "И двете. Едновременно комфортно и некомфортно".

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след класирането си за 1/2-финалите: Чувствам се все по-спокоен и все по-нервен Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервю | любопитно | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook