Григор след успеха в Марсилия: Щастлив съм от играта си, но трябва още да вдигна нивото

от в 19:06 на 23.02.2023
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров пренесе великолепната си игра от миналата седмица и на АТР 500 турнира в Марсилия, където през днешния ден откри кампанията си с категорична победа в последователни части над световния №116 Хийс Броуер. Минути след края на двубоя нашият сънародник даде интервю на корта, в което не скри радостта си от показаното на старта и изрази увереност преди утрешния му мач срещу Александър Бублик. Освен това нашето момче си припомни и своя дебют в надпреварата във френския град, състоял се през вече далечната 2009 г., когато тогавашното 17-годишно момче получи "уалйдкард" за участие в основната схема, но отстъпи още в първия кръг на Жил Симон.

Добре дошъл отново в Марсилия! Днешният ти опонент показа страхотна игра през миналата седмица, както и през настоящата. Как оценяваш мача?

- Да, определено е така. Той е много опасен съперник, особено на този вид настилка. Знаех, че трябва да бъда максимално концентриран още от първата точка, опитах се да го направя и смятам, че това ми бе от голяма полза. Имаше няколко гейма, в които той имаше своите шансове, но въпреки всичко мисля, че сервирах добре и като цяло бих казал, че това беше един отличен старт.

Въпреки че настилката тук е същата като тази през миналата седмица в Ротердам, предполагам, че все пак се нуждаеш от известно време, за да свикнеш с условията тук?

- Да, мисля, че няколкото почивни дни, които получих, ми помогнаха да презаредя батериите и да се аклиматиризарам, което е особено важно, когато играеш на закрито. През миналата седмица влязох в много добър ритъм и съм щастлив, че не го изгубих. Може да се каже, че съм късметлия в това отношение. 

В четвъртфиналите ще се изправиш срещу Александър Бублик. Наясно си, че понякога той може да играе добър тенис.

- Както и аз (смее се). С всеки следващ мач трябва да вдигаш нивото си на представяне, има някои неща, които трябва да усъвършенствам, но цялостно съм много позитивно настроен и щастлив от начина, по който играя и се подготвям. Гледам ден за ден.

Харесва ли ти атмосферата във Франция?

- Да, тук е почти като вкъщи, много е близо. Винаги има много хора по трибуните, които ме подкрепят. Това е специален турнир за мен, не помня кога за първи път играх тук, беше преди много години (б.а. - през 2009 г. Григор получава "уайлд кард" за участие). Иска ми се да създам по-хубави спомени от това място през тази година. Спомням си, че тогава играх срещу Жил Симон и загубих, но днес е по-добър ден и нямам търпение да се завърна на корта утре.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след успеха в Марсилия: Щастлив съм от играта си, но трябва още да вдигна нивото Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервю | любопитно | марсилия

Коментари





Следвайте ни в Facebook