Григор: Типсаревич бе подвеждащ противник, работата ми с Агаси върви супер

от в 10:36 на 14.01.2019
Калоян Пламенов

Григор Димитров остана доволен от факта, че започна с победа Откритото първенство на Австралия. Той надделя над Янко Типсаревич след обрат в първия кръг. Хасковлията загуби първия сет, но бе убедителен в следващите три и премина първото си препятствие.

"Знаех, че Типсаревич е подвеждащ противник, но не съм си мислил за статистиката ми срещу него и загубите, които съм допуснал. Нямах търпение да се изправя срещу него. Познавам го добре и знам какво може. В крайна сметка съм щастлив, че успях да победя и да премина първия кръг", обяви българинът на пресконференцията след мача.

Българинът призна и как е започнало неговото сътрудничество с Андре Агаси.

"Познавах Андре от много дълго време и именно той бе човекът на който мога да се доверя безрезервно. По средата на миналата година седнахме с Дани и обсъдихме целите си. Преценихме, че искаме да добавим нов човек към екипа ни и в крайна сметка протегнахме ръка към Андре в търсенето на малко помощ. Постепенно развиваме нашите взаимоотношения и ето, че той е тук с мен". 

"Всеки ден научавам нещо ново от него. Дори не говоря за неща от света на тениса. Говорим си за съвсем различни неща, черпя опит. Опитва се да ми припомни хубавите неща от живота. Когато сме заедно на корта обаче сме много концентрирани".

"Както казах, в момента Андре е тук и ще видим как ще процедираме с него за бъдещите турнири. По принцип той пътува сам. Прекарахме четири седмици заедно по време на предсезонната подготовка. Хубаво е да се спазва тази дистанция".

"Познавам Агаси от 14-годишна възраст и се запознах с него покрай предишните ми спонсори. Като малък имах възможността да пътувам до Вегас. Това бе по времето през което спечелих US Open при юношите". 

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Типсаревич бе подвеждащ противник, работата ми с Агаси върви супер Калоян Пламенов
Теми:  
андре агаси | григор димитров | открито първенство на австралия | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook