Григор трябва да играе за Купа Дейвис заради Игрите в Токио, получил е покана

от в 00:55 на 21.12.2018
Георги Христов

Григор Димитров със сигурност ще трябва да участва в следващите мачове на България за Купа "Дейвис", ако иска да получи възможност да участва на Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Димитров не е играл в надпреварата от 2015, а изискванията гласят, че е нужно да се изяви два пъти с родния екип в рамките на олимпийския цикъл 2016-2020 година.

Все още не е ясно кога точно ще са мачовете за неофициалното отборно световно първенство. Това ще се разбере в началото на февруари. В момента тимът се намира в предпоследния ешелон - III група на евро-африканската зона.

„Официално има отправена покана към Григор Димитров за участие в мачовете от Купа „Дейвис“. Засега нямаме отговор," заяви пред „България Днес“ спортният директор на Българска тенис федерация Пресиян Коев.

„Може по административен път да се изкачим във втора група заради промяната на регламента в турнира. България ще играе или през април, или през септември," допълни той.

Според правилата за Олимпийските игри ще се класират първите 56 състезатели в световната ранглиста към осми юни 2020 година. Всяка една нация може да има до четири участници, които са участвали поне в две от годините в олимпийския цикъл.

На предните Олимпийски игри в Рио де Жанейро, Димитров загуби на старта от Марин Чилич. За Купа "Дейвис" Димитров е с 20 победи и 4 загуби след дебюта си още на 16 години.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор трябва да играе за Купа Дейвис заради Игрите в Токио, получил е покана Георги Христов
Теми:  
григор димитров | купа дейвис | олимпийски игри 2020 | тенис | тенис бг | тенис новини | токио олимпийски игри 2020

Коментари





Следвайте ни в Facebook