Григор: Вярвам, че мога да постигна още много; всеки има свой собствен път

от в 12:59 на 15.06.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров откри сезона си на трева със страхотна победа в първия кръг на надпреварата в Куинс. Българинът надви третия поставен Камерън Нори, който достигна до финала през миналата година и ясно показа, че все още е способен да победи всеки един съперник и ще бъде сериозна заплаха на предстоящия Уимбълдън. 

Впоследствие първата ни ракета даде интервю за Tennis Majors, в което говори за отминалите разочарования и бъдещите си очаквания за своя тенис път, а определено можем да кажем, че чутото е повече от обнадеждаващо.

За вярата дали все още е способен да спечели титла от Големия шлем:

- Да, разбира се. Все още вярвам. Останах близо в няколко случая. Имах добри резултати на изминалите надпревари от Големия шлем. За съжаление, то сега ми се налага да срещам много силни съперници още в самото началото. Все пак смятам че мога да постигна още доста неща, не знам къде, как и кога, но вярвам че съм способен. В момента единственото нещо, върху което трябва да се съсредоточа, е как ще продължа напред.

За това как приема множеството пропуснати възможности през годините:

- Емоциите са смесени. Винаги искаш да видиш определени резултати, когато си положил толкова много усилия. Позитивното обаче е, че все още се поставям в позиции да печеля такива надпревари. Никога не знаеш през коя седмица нещата ще се обърнат в твоя полза. Знаем колко променливо може да бъде всичко и по какъв лесен начин биха могли да се изменят нещата от една седмица до друга. Няма как понякога да не си разочарован, тъй като знаеш на какво си способен и вече си го правил в миналото, но има някакви дребни детайли, които ти убягват. Това е част от играта. В Тура съм през последните 13 години, което е белег за постоянство. Тенисът е труден спорт и всеки има свой собствен път в него.

За значението на турнира в Куинс през неговата кариерара:

Това е турнир, на който винаги съм съм се възхищавал. Имах късмета да бъда сред тенисистите, които са получавали съдействие от надпреварата и съм участвал с помощта на "уайлд кард". Играя тук още от юношеските си години, така че определено позитивите стават много.

Всяка година се вълнувах, че имам възможността да се състезавам в Куинс и винаги съм си мечтаел да стана шампион, което и се случи. Имам усещането, че резултатите ми на турнира са традиционно добри. Аз пък ще продължа да работя здраво и да се опитвам, защото вярвам, че мога да постигна повече.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Вярвам, че мога да постигна още много; всеки има свой собствен път Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | куинс 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook