Григор за Sofia Open: Защо да играя на частен турнир, хората пак ще ме видят (видео)

от в 21:16 на 04.12.2018
Георги Христов

Григор Димитров на практика призна, че за поредна година смята да бойкотира турнира Sofia Open и през новия сезон. Пред бТВ той определи надпреварата като "частен турнир" и не вижда смисъл да участва пред българска публика.

Димитров е на мнение, че българската държава трябва да измисли друг подход да подкрепя тениса, а не чрез наливане на средства в подобно състезание.

"Не изглежда много добре. С отбора сме решили да играем в Ротердам и Акапулко. Знам, че може да идва като разочарование. Не виждам защо трябва да има толкова много напрежение за мен да играя частен турнир. Те пак ще ме видят. Защо трябва да правим частен турнир, ако можем да направим нещо много повече? Да се даде шанс не само за АТР играчи, но и за нашите си, за българите. Защо да не правим повече Фючърси и Чалънджъри в България? Ако се помага, нека се помага по-правилния начин.", каза Гришо.

Независимо, че от №3 в света Димитров завърши 2018 на 19-то място, той не е отчаян и гледа оптимистично за бъдещето.

"Годината не беше добра в тениса, но какво - трябва да се отчайвам, че не съм имал добра година в тениса, ли? Напротив. Усещам, че толкова неща съм подобрил в себе си, чувствам се по-добър човек. Мога да съм по-зле в тениса, но по-добър човек. За мен това е малка победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор за Sofia Open: Защо да играя на частен турнир, хората пак ще ме видят (видео) Георги Христов
Теми:  
sofia open | григор димитров | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис статии | тенис турнир в софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook