Григор за съхранението на вярата, работата с Ботини и следващата битка

от в 09:00 на 15.10.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров постигна нова феноменална победа, надигравайки Хуберт Хуркач с тайбрек в третия сет и по този начин продължи за дебютен път в кариерата си към полуфиналната фаза на Мастърса в Индиън Уелс, а ето какво сподели щастливият победител специално за Tennis Channel:

Съумя да осъществиш още един обрат. Как го стори?

- Честно казано започнах мача много добре, но той сервираше невероятно. Просто си казах, че първият сет отново е приключил и трябва лека-полека да намеря играта си. Мисля, че съумях да го сторя в началото на втората част, където показах правилната енергия и изпълних някои удари,с които го накарах да се съмнява в себе си. Впоследствие продължих да вдигам нивото, макар че не можах да взема сервис гейма си при 5:3. Аз обаче продължих да вярвам и всичко завърши благополучно.

Вчера каза, че победата ти е била нещо повече от тенис. Какво значи това?

- Значи това, което се случи и днес. Означава много за мен да мога да изиграя още един подобен двубой. Това показва, че отново правя нещата по правилния начин от физичска и психическа гледна точка. Тялото ми също се чувства чудесно и имам възмжоност да се възползвам от отворилите се пред мен възможност. Границата между победата и загубата е тънка, така че просто се опитвам да оползотворявам максимално всеки един ден.

Говори за вярата и нейното запазване. Ккаво правиш ти, за да останеш емоционално стабилен?

- Несъмнено е трудно. Нещата винаги са работели най-добре за мен, когато опростя всичко останало наоколо. Това не значи да правя по-малко, ами значи да правя нещата, които наистина са важни за мен или ме карат да се чувствам добре.

Правилният начин на трениране също е от огромно значение, а всичко това е от голям плюс за мен. Само преди месец ми се наложи да се оттегля от турнир за пореден път през сезона, което беше наистина тежко. Тогава просто си казах как тези неща се случват и трябва отново да започна отначало. Понякога трябва да се върнеш няколко крачки назад, за да разбереш наакъде си тръгнал.

Работиш цял сезон с Данте Ботини. Какво значение има той за играта ти?

- Имахме добро начало, само че след това последваха известни проблеми и не можехме да намерим добър баланс между тренировките. Имахме нужда от известно време да се опознаем, но в крайна сметка работата ни започна да се отплаща. Смятам, че тези победи означават също толкова и за него.

Предстои ти среща с Камерън Нори. Какви са очакванията ти?

- Нищо друго освен нов тежък мач. Камерън играе страхотен тенис и прави един от най-силните си сезони. Ще бъде наистина трудно, но съм щастлив, че сега ми предстои почивен ден. Очаквам двубоя с нетърпение и определено ще бъде ново сериозно изпитание за физиката ми. Аз обаче се чувствам добре и знам какво правя на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор за съхранението на вярата, работата с Ботини и следващата битка Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | данте ботини | индиън уелс | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook