Григор записа загуба на старта на UTS 2

от в 22:24 на 25.07.2020
Димитър Беловски

Григор Димитров не успя да запише победа над французина Ришар Гаске в първия си мач в иновативната надпревара Ultimate Tennis Showdown. Гаске успя да пречупи българина след 0:4 четвъртини - 10:15, 10:13, 11:14, 10:18.

Както вече стана ясно форматът на надпреварата е съвсем различен от това, с което сме свикнали. Мачовете се играят в 10-минутни четвъртини, а победител в четвъртината става тенисистът, който е спечелил повече точки след изтичането на десетте минути. Ако обаче резултатът е равен, 2:2 четвъртини, се играе решаваща пета част, а победител е онзи, който спечели две поредни точки.

Турнирът Ultimate Tennis Showdown е създаден от треньора на Серина Уилямс Патрик Муратоглу. Целта на французина е да привлече млади фенове към спорта и именно заради това форматът на надпреварата е такъв. Освен това по време на мачовете тенисистите имат възможност да използват специални UTS карти, които могат да им помогнат при печеленото на точки.

Гришо загуби първата четвъртина след 10:15 точки. Той започна малко по-слабо четвъртината, но успя впоследствие да изравни. Въпреки това Гаске се оказа по-добър и успя да спечели четвъртината.

Втората четвъртина започна по-обнадеждаващо за Григор, но Гаске поведе с 3:6, а след това и с 5:9. При 9:11 Гришо активира своята UTS карта winners count x3 (утроява спечелената точка), но не успя да се възползва от ситуацията и загуби частта на косъм с 10:13.

Две минути преди края на третата част Гаске водеше с 7:11 точки и сякаш всичко бе предрешено. Малко след това французинът удвои точките с помощта на картата x2 next point counts и резултата набъбна още повече в полза на французина. До края на частта Гришо нямаше много шансове, тъй като времето го притискаше и Гаске спечели и тази част с 11:14.

През четвъртата част, която се изигра просто за протокола, френският тенисист отново доминираше и успя да спечели след 10:18.

Утре Гришо ще излезе срещу Фелисиано Лопес отново от 21:30 часа българско време.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Григор записа загуба на старта на UTS 2 Димитър Беловски
Теми:  
григор димитров | демонстративни турнири | патрик муратоглу | ришар гаске

Коментари





Следвайте ни в Facebook