Грийкспор просто не спира да печели: 29-ият му пореден успех дойде над Фонини

от в 14:29 на 17.01.2022
Мирела Николова

Талон Грийскпор е тенисистът, който се намира в най-дългата серия от поредни победи в момента, след като днес постигна своята 29-а такава след успех на старта на Откритото първенство на Австралия. Поредицата спечелени мачове на нидерландеца стартира в края на септември миналата година, когато Грийскпор побеждава Пабло Куевас на Купа "Дейвис", а оттам насетне печели всеки двубой, в който участва, което го извежда до 5 поредни титли на турнири от сериите "Чаланджър". Настоящия си сезон 62-рият в света започна на ATP 250 надпреварата в Мелбърн, където достигна до четвъртфиналите, но не излезе за сблъсъка си срещу Рафаел Надал и така опази победната си серия.

През днешния ден Грийкспор удължи удивителната си поредица след победа в последователни сетове над световния №32 Фабио Фонини с 6:1 6:4 6:4 и така си гарантира място във втория кръг на турнира, където ще се изправи срещу поставения под номер 19 в схемата Пабло Кареньо Буста.

В откриващата част италианецът бе крайно далеч от най-доброто си ниво, като непредизвиканите грешки от негова страна валяха една след друга. Неубедителният му сервис, в съчетание с дълбоките ретури на Грийскпор, доведоха до два пробива в сметката на нидерландеца и след по-малко от 30 минути дебютният сет бе пратен в историята. 

С началото на втората част Фонини стабилизира представянето си, но нова порция неточности в средата на сета му костваха изоставане с брейк и 2:4. Световният №62 се добра до още три поредни брейкбола в последвалото противниково подаване, но този път Фабио показа характер и се измъкна невредим от затруднената ситуация, за да остане плътно до съперника в резултата. Това обаче далеч не беше достатъчно, тъй като Грийкспор бавно, но сигурно се доближаваше до успеха в частта.

Третият сет се разви по сходен начин, като и тук нидерландецът не позволи да бъде пробит, демонстрирайки изключително солидна игра на собствен сервис. Късен пробив за 5:4 в полза на по-нискоранкирания състезател окончателно предопредели изхода на срещата и само гейм по-късно Грийкспор ликуваше с 29-ия си пореден успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Грийкспор просто не спира да печели: 29-ият му пореден успех дойде над Фонини Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | Обзори | талон грийкспор | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook