Гришо игра достойно, но загуби от Надал

от в 07:54 на 29.02.2020
Димитър Беловски

Григор Димитров изигра доста добър мач срещу световния №2 Надал, но все пак загуби на полуфиналите на надпреварата в Акапулко с 6:3, 6:2. Това беше първи полуфинал за българина този сезон. А това е 13 победа за Надал, докато Григор има една.

Григор започна добре мача и проби при 1:2 при това на нула. Последва мигновен рибрейк от страна на испанеца и изравняване на резултата. Надал направи още един пробив при 4:2 и си осигури комфортен аванс. В следващият гейм Гришо имаше три възможности да върне пробива, а с това и интригата в мача, но не успя и Надал увеличи резултата до 5:2, което се оказа достатъчно, за да спечели частта.

Вторият сет започна по идентичен начин, както първия – с пробив за Григор. Българинът проби при 0:2, но Надал отново стигна до рибрейк. В следващият гейм Гришо имаше възможност за пробив, но не успя и испанецът спечели гейма си при 2:2, а след това постигна и нов пробив при 3:2. Надал реализира още един пробив на сметката си за 5:2. В осмият гейм Гришо стигна до 0:30, но за повече нямаше сили и испанецът спечели сервис гейма си, а с това и мача.

Рафаел Надал ще се изправи срещу Фриц на финала в Акапулко. Американецът победи сънародника си Джон Иснър след обрат - 2:6, 7:5, 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гришо игра достойно, но загуби от Надал Димитър Беловски
Теми:  
акапулко | григор димитров | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook