Гришо: Много играчи няма да могат да участват на US Open, ако ситуацията остане такава

от в 16:59 на 18.06.2020
Димитър Беловски

Григор Димитров вече се намира в Задар, където този уикенд ще вземе участие във втория мини турнир на надпреварата Adria Tour, организирана от Новак Джокович.

Българинът застана пред камерите на Sportklub и даде специално интервю, в което сподели мислите си относно Adria Tour.

„Беше хубаво в Белград. Мина много време, откакто не сме се състезавали един срещу друг. Мисля, че преди забавата и всичко останало, всички искахме просто да прекараме време заедно честно казано. Независимо, че играем един срещу друг и че всеки един от нас иска да спечели, тенисът е нещо повече от победите. Ние тренирахме няколко дни заедно, видяхме кой къде е, работехме върху някои неща заедно, което беше много хубаво. Мисля, че мачовете бяха на много високо ниво, много конкурентни. Мисля, че беше важно, защото по този начин можем да видим къде сме“, коментира българинът.

„Важно е, че играем тенис отново. Знам, че условията тук са различни, но в същото време искам да спечеля. Просто сме така устроени, имаме състезателен дух, искаме да играем добре. Затова тренираме, за да видим къде се намираме. Мисля, че вълнението, което изпитваме всички поддържат определено ниво на игра и това прави състезанието дори още по-важно. Турнирът в Задар е добре за страната. Хърватия е хубава страна. Бях тук, не помня преди колко години, но имам хубави спомени. Но не съм бил в Задар и ще използвам Гугъл, за да видя какво е хубаво в Задар и какво не е и искам да се насладя, колкото се може повече и затова дойдох тук малко по-рано“, продължи Гришо.

Българинът коментира и ситуацията с US Open. Много от играчите протестират, че мерките са твърде ограничителни. А освен това ще се играе и без публика и без квалификационна схема. Самият Григор каза, че все още не знае дали ще участва.

„Предвид ситуацията в момента ми е много трудно да се ангажирам да кажа дали ще играя или не. Вярвам, че все още ще има много промени. Много играчи се опитват да променят някои неща. Може би ще изчакаме още малко, за да видим как ситуацията се развива. Ако ще е така както е в момента, мисля, че на много играчи ще им бъде трудно да участват“, завърши Григор.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гришо: Много играчи няма да могат да участват на US Open, ако ситуацията остане такава Димитър Беловски
Теми:  
adria tour | us open | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook