Гришо, Вавринка и компания се позабавляваха с благотворителна цел в Монте Карло

от в 17:52 на 13.04.2019
Калоян Пламенов

Григор Димитров и компанията от елитни тенисисти, които се включиха в благотворителния демонстративен минитурнир в Монте Карло, се позабавляваха. 

Българинът отпадна рано, но пък за сметка на това настроението беше приповдигнато и бяха събрани немалко средства за Червения кръст на княжеството.

Стан Вавринка и Доминик Тийм заеха ролята на капитани на двата отбора. Редом до швейцареца с него в един отбор бяха френскоговорящите Лука Пуй, Давид Гофен, както и руският тенисист Данил Медведев.

Към тима на австриеца се присъединиха Стефанос Циципас и Карен Хачанов. 

В крайна сметка се стигна до решителен тайбрек за определяне на шампиона, който включваше множество промени в правилата След като Димитров и Пуй бяха елиминирани в ранните етапи се стигна до там, че Циципас и Медведев да играят с лява ръка и да оспорват на кой са му по-добри качествата в това отношение.

Може би поради опита си от ранна детска възраст да играе с лявата си ръка на гръцият тенисист му бе по-лесно и той се справи по-добре от своя съперник, но това не бе достатъчно на неговия отбор, който в крайна сметка загуби с 10:7 точки.

Сред правилата беше забранен бекхенда с две ръце, а Давид Гофен в крайна сметка спомогна за победата с 3:0 на тима на Стан Вавринка при една от поредните игри. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гришо, Вавринка и компания се позабавляваха с благотворителна цел в Монте Карло Калоян Пламенов
Теми:  
григор димитров | Стан Вавринка | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook