Гришо: Загубих някои мачове, но прогресирам - искам титлата в Пекин (видео)

от в 15:10 на 01.10.2018
Георги Христов

Григор Димитров ще участва през тази седмица за шести път на турнира China Open в Пекин. Преди надпреварата Димитров сподели и своите очаквания. Той ще започне участието си във вторник сутринта срещу американеца Райън Харисън.

За Гришо това е първо участие след поражението си на старта на Откритото първенство на САЩ от Стан Вавринка.

"Тук съм от няколко дни и се опитвам да навляза в добър ритъм. Това е изключително важно особено с оглед тази серия от турнири в Азия, за да проверя и на какво ниво е физическото ми състояние. Ще се постарая да изиграя възможно най-много мачове преди почивката и подготовката за новата година," сподели българинът.

Той бе помолен да оцени и сезона си на твърди кортове. "Беше ок - имах някои върхове и спадове тук и там, но все още вярвам, че има какво да покажа през тази година. Постигнах добри резултати и надиграх сериозни тенисисти. Загубих някои мачове, но смятам че прогресирам. Съумях да съм здрав, което е особено важно. Както казах - стъпка по стъпка се движа към най-важните неща."

Самият Димитров има да защитава достигането си до полуфиналите от 2017 година, когато отстъпи на Рафаел Надал. Най-доброто му постижение пък датира от 2016, когато загуби финала от тогавашния №2 Анди Мъри.

"Бил съм няколко пъти в полуфиналите тук. Веднъж на финал. Мачовете ми тук винаги са били много оспорвани. Обичам да играя тук, обичам публиката - толкова ме подкрепят. Имам изключителна група фенове тук. Прекрасно е да се завърна тук и да се изявя на корта. Защо да не направя крачка напред тази година и да спечеля турнира? Но първо трябва да започна отнякъде," заяви Григор Димитров в интервюто си преди началото на битките.

ПРОГРАМАТА ЗА ВТОРНИК!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гришо: Загубих някои мачове, но прогресирам - искам титлата в Пекин (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | пекин | тенис | тенис турнир в пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook