Гуадалахара: Сакари продължава да бъде непобедена от Швьонтек и оглави групата си

от в 23:44 на 11.11.2021
Калоян Соколов

Мария Сакари се явява като една от най-трудните опонентки за полякинята Ига Швьонтек, като я надигра за трети път от общо толкова срещи между тях и така оглави група А от финалите в Гуадалахара. Гъркинята не загуби нито веднъж подаването си в хода на срешата и заслужено триумфира с 6:2 6:4, а нейната съперничка продължава да не убеждава в качествата си извън червените кортове.

Срещата започна кошмарно за Швьонтек, която изобщо не можеше да се адаптира към условията на корта и правеше огромно количество непредизвикани грешки. Световната номер девет играеше с прекалено голямо височина с ударите си, което даваше възможност на Сакари да навлиза навътре в пределите на игрището и нейният агресивен подход я отведе до направата на два пробива, с които безпроблемо спечели първия сет.

Във втората част видяхме известно подобрение в представянето на бившата шампионка от Шлема, тъй като тя вече печелеше много повече лесни точки с помощта на своя начален удар, но продължаваше да не намира никакъв ритъм от дъното на корта и редовно пресилваше ненужно любимия си форхенд. В крайна сметка поставената под номер 5 отново достигна до брейк в подаването на 20-годишната състезателка и впоследствие нямаше проблеми да доведе сблъсъка до успешен за себе си завършек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гуадалахара: Сакари продължава да бъде непобедена от Швьонтек и оглави групата си Калоян Соколов
Теми:  
wta | wta финали | гуадалахара | ига швьонтек | мария сакари | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook