Губейки едва 9 точки във втория сет: Фриц разгроми тенисиста, който отстрани бивш шампион

от в 22:48 на 24.03.2023
Калоян Соколов

Тейлър Фриц не скри огромното си разочарование, след като отстъпи в изключително оспорвана  трисетова битка от Яник Синер на четвъртфиналите в Индиън Уелс и така не съумя да защити своя трофей. Впоследствие световният номер 10 сподели, че не мрази нищо повече от това да губи в крайните фази на големите турнири и се чувства съкрушен, но явно навреме е намерил сили да тушира емоциите си, защото днес изигра почти перфектен мач на старта в Маями и не остави шансове на Емилио Нава - 6:4 6:1.

Участващият с "уайлд кард" състезател постигна гръмка победа в откриващия кръг, отстранявайки бившия шампион Джон Иснър, само че днес деветият поставен не му остави никакви шансове и го надви за по-малко от час игра, оформяйки крайно любопитен сблъсък с Денис Шаповалов в 1/16-финалите на състезанието.

Двубоят стартира отлично за аутсайдера, който проби още в първия гейм, но Фриц отговори със светкавичен рибрейк и оттам насетне беше безупречен на собствено подаване. Нава също не му отстъпваше и впечатляваше с нивото си на сервиране, ала цялата му увереност се изпари, когато му се наложи да подава за оставане в сета и по-вискоранкираният играч прибави частта към актива си.

Вторият сет се превърна в същински тенис рецитал от страна на бившия шампион в Индиън Уелс, за когото не представляваше никаква трудност да се откъсне напред с 5:0 и макар световният номер 182 да се разписа в резултата, то шансовете му за обрат бяха крайно нищожни и Фриц затвори частта, губейки едва девет точки в нея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Губейки едва 9 точки във втория сет: Фриц разгроми тенисиста, който отстрани бивш шампион Калоян Соколов
Теми:  
atp | маями | Обзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook