Гулбис с яростно избухване към съдията: Това спорт ли е, или аристократична вечеря?

от в 12:16 на 20.07.2022
Мирела Николова

Ернестс Гулбис несъмнено е един от най-големите изгубени таланти в световния тенис, който вероятно никога повече няма да се върне на нивото, демонстрирано от него в началото на миналото десетилетие. Латвиецът се превръща в най-младия член на топ 50 през 2007-а, след което седем сезона по-късно пробива и в челната десетка на световната ранглиста благодарение на страхотните си резултати същата година и достигането до полуфиналите на Откритото първенство на Франция. Мнозина го смятат за бъдещ номер едно, но Гулбис успява напълно да ги опровергае, тъй като още през следващия сезон ранните му поражения се редят едно след друго и той бързо се свлича в класацията на АТР, като никога повече не се завръща сред елита.

В момента шесткратният шампион от АТР се намира на 375-а позиция в подреждането и се изявява основно на надпревари от категория Чаланджър. През настоящата седмица той бе част от Чаланджър турнира в италианския град Триест, където записа две победи в квалификациите, но отстъпи още на старта на основната схема. Двубоят обаче, с който Гулбис отново прикова вниманието към себе си, беше този от финалния кръг на пресявките, където наложи волята си над Матео Мартино.

В началото на третия сет от въпросната среща латвиецът получи предупреждение от съдията на стола заради това, че е изкрещял твърде силно "Come on". Бившият №10 незабавно влезе в словесен спор с главния арбитър, недоволствайки как неговият съперник непрекъснато говори след края на точките, а единичният вик на Гулбис става причина за санкция.

Впоследствие му бе обяснено, че ако има някакъв проблем с поведението на опонента, то трябва да се обърне към съдията, който да вземе мерки. Това обаче не успя да потуши яростта на латвийския състезател, а даже напротив и той се обърна към арбитъра с думите: "Мартино мърмори по време на целия мач, но аз не мога да извикам "Come on". Това спорт ли е, или аристократична вечеря?".

При поздрава на мрежата след двубоя Гулбис продължи с провокациите, но този път те бяха отправени лично към противника - "Научи се да играеш тенис, човече. Ако трябва да бъда честен, днес играх много зле, но въпреки това те победих".

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гулбис с яростно избухване към съдията: Това спорт ли е, или аристократична вечеря? Мирела Николова
Теми:  
atp | ернестс гулбис | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook