Хачанов и Нишикори трябваше да се потрудят, за да се класират за втория кръг в Торонто

от в 20:22 на 10.08.2021
Мирела Николова

Карен Хачанов се нуждаеше от 2 часа и 35 минути на корта в Торонто, за да преодолее първия кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Торонто. Руснакът показа известни колебания в хода на двубоя, но в крайна сметка сломи световния №29 Камерън Нори, затваряйки срещата за крайното 6:4 5:7 6:4, като по този начин си осигури участие във втория етап на надпреварата, където му предстои да премери сили със своя сънародник Аслан Карацев.

Хачанов постави страхотно начало на двубоя, стартирайки с аванс от 2 пробива и 4:1. Въпреки че допусна единият от брейковете му да бъде върнат, представителят на Русия съхрани устрема си и прибави дебютната част на своята сметка, не позволявайки да се стигне до обрат. Във втория сет брейкболите почти напълно отсъстваха и тайбрекът изглеждаше като най-вероятната развръзка, преди Нори да нанесе решителен пробив в последния възможен момент и да открадне тази толкова оспорвана част. Последва обаче пълна мобилизация на руснака, който осъществи брейк още в първото подаване на противника си, а оттам насетне направи необходимото и достатъчно, за да докара нещата до успешен за себе си завършек. 

Място във втория етап на надпреварата в Канада си гарантира и световният №55 Кей Нишикори, който надви намиращия се само 4 места зад него в ранглистата Миомир Кецманович. Японецът бе далеч от нивото, което показа през миналата седмица на АТР 500 турнира във Вашингтон, но въпреки това съумя да се справи със съпротивата на опонента си и да се поздрави с крайната победа - 6:4 6:7(5) 6:2, като така се класира за следващия кръг, където го очаква сблъсък със седмия поставен Хуберт Хуркач.

В откриващата част и двамата тенисисти демонстрираха стабилност от сервис линията, като единствената възможност за пробив се откри пред Нишикори, който моментално се възползва от нея, за да реализира пробив, който впоследствие му донесе и успеха в дебютния сет. Във втората част паритетът в резултата се запази до 6:6, което наложи изиграването на решителен тайбрек, в който японският представител допусна късен минибрейк, и така сетът бе пратен в сметката на Кецманович. Сърбинът обаче изцяло загуби ритъма си на начален удар в третата част и инкасира три брейка, които допринесоха за крайния успех в полза на Нишикори.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хачанов и Нишикори трябваше да се потрудят, за да се класират за втория кръг в Торонто Мирела Николова
Теми:  
atp | карен хачанов | кей нишикори | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook