Хачанов и Синер оцеляха след трисетови трилъри от втори кръг в Дубай

от в 14:33 на 16.03.2021
Мирела Николова

Една от най-ярките звезди на новото поколение в тениса Яник Синер се спаси от елиминация в първия си мач на надпреварата от категория АТР 500 в Дубай, постигайки впечатляващ обрат над нестандартния представител на Казахстан Александър Бублик с 2:6 7:6(2) 6:4. На осминафиналите той ще се изправи срещу победителя от срещата между Роберто Баутиста Агут и Матю Ебдън.

Двубоят стартира изключително разочароващо за италианеца, от чиято ракета валяха грешка след грешка. Той трудно успяваше да опази подаванията си и на бърза ръка се оказа изоставащ с 1:5 гейма. От своя страна, Бублик бе повече от категоричен в подаванията си и съхрани аванса си до самия край на сета, който напълно заслужено отиде в неговата сметка.

Във втория сет Синер направи необходимите корекции в своята игра, показвайки най-доброто си лице на корта. Двамата не дадоха нито един шанс на посрещащия да се добере до брейкбол и закономерно сетът бе решен в тайбрек. В него Яник бе абсолютно безупречен и след няколко завършващи уинъра от форхенд изравни отделните части.

Третият сет също предложи интрига, след като представителят на Италия осъществи пробив в средата на сета, но не съумя да опази аванса си до края и повлиян от ретурите на своя опонент, предаде подаването си. Това обаче не му попречи да продължи да оказва натиск върху Бублик и да нанесе съкрушителен удар още в следващия сервис гейм на казахстанеца, за да си проправи път към следващия кръг.

На съседния корт световният №22 Карен Хачанов също срещна известни трудности, но все пак оцеля след прекарани час и 19 минути на корта срещу Алексей Попирин. Руснакът се наложи с 6:4 3:6 7:6(4), за да се класира за осминафиналната фаза, където го очаква Жереми Шарди, елиминирал Алекс Де Минор през вчерашния ден.

Хачанов навлезе в мача на високи обороти, което му даде възможност да се оттегли още на първата почивка с пробив аванс. Той не допусна спад в играта си до края на частта и стабилни удари както от форхенд, така и от бекхенд му помогнаха да поведе в общия резултат.

Роденият в Москва тенисист продължи с отличното си представяне и в началото на втория сет, но изведнъж Попирин рязко вдигна нивото си и не позволяваше на противника си да налага своето темпо на игра. Това видимо разколеба Карен и той предаде сервис гейма си, което позволи на австралиеца да вкара двубоя в трета решителна част.

Там Алексей нямаше затруднения в подаванията си, за разлика от своя съперник, който трябваше сериозно да се труди, за да запази паритета. Подпомогнат от първия си начален удар, руснакът се измъкваше от някои застрашителни ситуации и съумя да доведе частта до тайбрек, в който станахме свидетели на множество солидни удари от страна на Хачанов, извели го до крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хачанов и Синер оцеляха след трисетови трилъри от втори кръг в Дубай Мирела Николова
Теми:  
atp | дубай | карен хачанов | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook