Хачанов показа характер и спаси мачболи, утре го чака полуфинал със Синер

от в 12:30 на 05.02.2021
Петър Томов

Поставеният под №2 в схемата на "Great Ocean Road Open" Карен Хачанов записа изключително трудна победа с 6:7(6), 7:5, 6:3 над 159-тия в света Ботик Ван де Зандшулп, за да достигне до полуфиналите на надпреварата. Третата ракета на Русия при мъжете допусна брейк още в откриващия гейм на срещата, но успя да върне пробива в шестия гейм. Двамата си взимаха подаванията до края на сета и закономерно се стигна до тайбрек, където нидерландецът надделя с 8:6.

Във вторият сет първата ракета на Нидерландия достигна до два мачбола в десетия гейм. Хачанов показа характер и се справи с опасността, а с набраната от него инерция успя да реализира брейк в последвалия гейм, с който затвори сета с 7:5. 

Третата част започна по перфектен начин за руснака, който записа втория си пробив в срещата и поведе с 2:0. Ван де Зандшулп можеше да се върне в мача при 5:3, когато имаше възможност за връщане на брейка, но не се възползва. В последвалият сервиз гейм на нидерландеца, Хачанов стигна до мачбол, който веднага съумя да реализира.

В спор за място на финала, Карен ще срещне четвъртия поставен Яник Синер, който по-рано днес се справи с Миомир Кецманович в два сета - 7:6(10), 6:4. Първият сет завърши с инфарктен тайбрек, в който младият италианец пропиля аванс от 6:2, а впоследствие се наложи да отразява 3 сетбола за сърбина. В крайна сметка Яник се възползва от деветия си сетбол и затвори сета. Във втората част, най-младият представител на стотицата бе далеч по-ефективен и с първият си мачбол, дошъл в десетия гейм от срещата, успя да затвори мача. Хачанов и Синер за последно се срещнаха на US Open 2020, където Хачанов осъществи обрат от 0-2 до 3-2, в мач с два тайбрека и "геврек", продължил почти 4 часа. 

В другия полуфинал на "Great Ocean Road Open" един срещу друг ще се изправят непоставените Тиаго Монтейро и Стефано Травалия. И двамата никога не са достигали финал в турнир на ниво ATP, а който от двамата спечели утре ще подобри най-доброто си класиране в ранглистата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хачанов показа характер и спаси мачболи, утре го чака полуфинал със Синер Петър Томов
Теми:  
great ocean road | карен хачанов | Стефано Травалия | тиаго монтейро | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook