Хачанов: Сафин ми даде съвет как да победя Джокович и това ми помогна

от в 20:40 на 09.11.2018
Калоян Пламенов

Руснакът Карен Хачанов призна, че разговор с Марат Сафин му е помогнал да победи Новак Джокович на финала в Париж.

Младокът успя да шокира цялата тенис общественост, след като нанесе тежка загуба на уморения сърбин по време на финала на приключилия преди броени дни "Мастърс 1000" турнир и така спечели най-голямата титла в своята кариера.

"Донякъде разговор с Марат Сафин ми помогна да спечеля финала с Новак Джокович. Не мога да кажа, че с него разговаряме толкова често, но поисках съвет за тактиката ми, за финала. Той ми даде насоки и това в крайна сметка свърши добра работа", признава Хачанов.

"Трудно е да се каже кой ми бе най-трудният мач в турнира, но може би това бе с Иснър. Беше наистина голяма битка. Когато обаче играеш на такова ниво, тогава няма лесни мачове. Дали съм си представял, че мога да спечеля турнира? Да, когато достигнах до 1/2-финалите бях уверен в себе си". 

"Още не съм мислил за начина по който ще отпразнувам победата си. За съжаление обаче моята съпруга не успя да присъства на финала в Париж и да отпразнуваме момента заедно, но при всички положения ще бъда със семейството си в Москва". 

"Не съм още планирам как ще похарча голямата печалба. Питате ме прекалено скоро (смее се)", каза още той. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хачанов: Сафин ми даде съвет как да победя Джокович и това ми помогна Калоян Пламенов
Теми:  
карен хачанов | тенис | тенис турнир в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook