Хачанов триумфира в руското дерби, Рубльов не допусна изненада срещу Фонини

от в 10:28 на 12.08.2021
Георги Евстатиев

В последните седмици Карен Хачанов показа, че се намира във великолепна форма. Талантливият руснак игра на 1/4-финал на Уимбълдън, след това спечели и сребърен олимпийски медал. Сега той пренесе невероятната си игра и на Мастърса в Торонто, като вече е на 1/8-финалите, надделявайки над коравия Аслан Карацев с 7:6 6:4.

В първия сет и двамата играчи не бяха особено убедителни на сервис и пробивите изобилстваха. Хачанов бързо се откъсна в двубоя, повеждайки с 4:0. Карацев обаче показа страхотна воля за победа и обърна резултата до 6:5. Точно тогава Карен повиши нивото си, успя да изравни и спечели последвалия тайбрек с 9:7 точки.

Аслан поведе в началото на втория сет, но последва моментален рибрейк от Хачанов. Двамата се движеха един до друг в резултата, докато сребърният медалист от Олимпийските игри не направи решаващ пробив за 5:4. Оттук насетне нямаше никакви проблеми и затвори мача в своя полза. Така в следващия етап ще се изправи срещу още по-сериозен противник в лицето на Стефанос Циципас.

В друга среща от програмата Андрей Рубльов победи Фабио Фонини също в два сета - 7:6 6:3. Руснакът показа, че ранното отпадане от Олимпийските игри е било просто моментен срив. Световният №7 спечели важните точки и въпреки трудния първи сет, съумя да постигне своята първа победа в Торонто. Следващият мач на руснака също няма да бъде никак лесен, в който ще се изправи срещу шампиона от Атланта Джон Иснър.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хачанов триумфира в руското дерби, Рубльов не допусна изненада срещу Фонини Георги Евстатиев
Теми:  
андрей рубльов | карен хачанов | мастърс 1000

Коментари





Следвайте ни в Facebook