Хале: Оже-Алиасим не срещна нито една точка за пробив, но бе надигран от Хуркач

от в 20:46 на 17.06.2022
Калоян Соколов

Феликс Оже-Алиасим и Хуберт Хуркач са в отлични отношения, като често можем да ги засечем да тренират на един корт, както и да прекарват време заедно извън тениса. Двамата дори спечелиха титлата на двойки от Мастърса в Париж през 2020-та година, а през миналия сезон достигнаха до финала в Хале. Сега обаче пътищата на приятелите отново се пресякоха в германския град, но този път трябваше да застанат от противоположни страни на мрежата. Четвъртфиналният им двубой протече изключително равностойно и не видяхме нито един пробив в хода на мача, само че полякът показа по-качествена игра в тайбреците, за да си осигури полуфинален сблъсък с непредсказуемия Ник Кирьос през утрешния ден - 7:6(2) 7:6(4).

Оже-Алиасим стартира вихрено, реализирайки два поредни уинъра от топовния си форхенд и изглеждаше, че Хуркач бързо ще се окаже изсотаващ с пробив пасив. Все пак световният номер 12 използва всеки сантиметър от близо двуметровия си ръст, за да обърне гейма с поредица от перфектни излизания напред.

Въпреки това, то оставаше усещането как категорично канадецът диктува събитията в сблъсъка и виждахме всичко по-интересно от неговата ракета. 21-годишният играч нижеше ас след ас и често поставяше опонента си в трудни позиции с помощта на агресивните си ретури, ала петият поставен докара нещата до тайбрек и там обърна нещата в своя полза, осигурявайки си спечелването на откриващия сет.

Втората част предложи още по-безкомпромисно сервиране от тенисистите, като шампионът от Ротердам увеличи дирекните си точки от начален удар до точно 21. Отново обаче младокът не можа да задържи същото представяне на собствено подаване, щом дойде време за втория дълъг 13-ти гейм, докато плоските отигравания на Хуркач постоянно намираха страничните линии и той се поздрави със заслужен успех, макар че не стигна до нито еди брейкбол през цялата среща.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хале: Оже-Алиасим не срещна нито една точка за пробив, но бе надигран от Хуркач Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | феликс оже-алиасим | хале | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook