Халеп: Напрежението идва в повече, когато защитаваш титла (видео)

от в 21:29 на 06.06.2019
Георги Христов

Симона Халеп отчете, че закономерно е загубила от американката Аманда Анисимова в 1/4-финалите на "Ролан Гарос". 17-годишната състезателка се наложи с 6:2, 6:4.

"Очаквах тежък мач, защото тя играе добре и заслужава този резултат. Не правех това, което трябваше да направя. Имах големи амбиции и не беше възможно да се отпусна. Смятам, че Анисимова има шанс да стигне до края. Тя играе бързо, агресивно, добре вижда полето.

Тя оказва натиск, прави дълги разигравания. Не е лесно да се адаптираш към това. В бъдеще тя ще добави още. Разбира се, аз съм разочарована от това поражение. Но аз поддържам позитивна нагласа. Турнирът накара да си направя много изводи. Сега ще се подготвя спокойно за сезона на трева", заяви Симона Халеп.

"Не е зле да достигнеш до четвъртфиналите на турнир от Големия шлем. Като действаща шампионка напрежението е в повече. Разочарована съм, че не успях да покажа моята игра. Напускам турнира позитивно настроена.

"Анисимова заслужава похвала - тя направи добър, голям мач. Усещах, че играя добре, но очакванията ми бяха твърде големи днес. Не успях да издържа на напрежението и да покажа най-добрата си игра," коментира шампионката от 2018.

Сега тя насочва мислите си към Уимбълдън, където най-доброто й постижение бе през 2014 - достигна полуфиналите.

"Не знам вече колко години станаха, може би седем, в които правя този преход от клей към тревни кортове. Свикнала съм. За всички е така. Ще спазвам моите стандартни методи за подготовка и се надявам да съм в оптимално състояние за Уимбълдън. Дано постигна добри резултати. Коя ще спечели "Ролан Гарос"? Да видим финал между тийнейджърки ще бъде голямо събитие. Може би една от тях."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп: Напрежението идва в повече, когато защитаваш титла (видео) Георги Христов
Теми:  
ролан гарос | симона халеп | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook