Халеп не позволи на Барти да се завърне триумфално и я надигра в първокласен двубой!

от в 13:26 на 29.01.2021
Калоян Соколов

Ашли Барти бе една от състезателките, които реши да не рискуват със здравето си и пропусна целия остатък от сезон 2020, след като турнирите бяха подновени отново. Световната номер 1 обаче показа, че по никакъв начин не е изгубила и частица от своята класа, ала все пак не можа да се справи със съпротивата на Симона Халепи и успехът отиде на сметката на балканската тенисистка - 4:6 6:1 10:8. Първата и втората ракета на света при дамите изиграха страхотен двубой на демонстративното събитие в Аделаида, като все пак местната състезателка не съумя да зарадва феновете и нейното триумфално завръщане се отложи.

Барти показа богатия си репертоар още в началните минути, разнообразявайки редовно играта с къси топки и излизания към мрежата. Австралийката постоянно задаваше темпото, а всичко по-интересно идваше от нейна страна, което се оказа достатъчно за успеха й в първата част. Във втория сет обаче последва сериозен спад в представянето на водачката в ранглиста и Халеп мигновено се възползва, изравнявайки общия резултат в сблъсъка.

Така се стигна до решителен супер тайбрек, в който смяната на полетата дойде при 4:2 точки в полза на румънката, само че тя допусна грешка от форхенд по удобна наглед топка в последвалото разиграване и Барти скоростно възвърна паритета. Двете продължиха да бъдат напълно равностойни до 8:8, когато трикратната финалистка на Ролан показа чудеса от храброст в защита, които я доведоха до мачбол и тя се възползва още от първата си възможност, за да се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп не позволи на Барти да се завърне триумфално и я надигра в първокласен двубой! Калоян Соколов
Теми:  
Аделаида | ашли барти | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook