Халеп не срещна трудности срещу Кудерметова и ще играе на осминафинал

от в 12:58 на 12.02.2021
Владислав Риждов

Световната №2 Симона Халеп не допусна изненада и преминна безпроблемно през съпротивата на Вероника Кудерметова, осигурявайки си място на четвъртфиналите.

В първия сет Халеп не остави никакви възможности на съперничката си, като тотално доминираше случващото се на корта. Агресивната игра на Халеп даде резултат и тя проби рано рано в сета, а след това трябваше да отразява точки за брейк на собствен сервис, но успя да се пребори и да затвърди аванса си. Непредизвиканите грешки от страна на Кудерметова обаче и попречиха да завърже интрига в сета и тя загуби следващите си две подавания, а с което и сета - 6:1 за Халеп.

В началото на втората част Кудерметова вдигна малко нивото си и проби Халеп още в първия и сервис гейм за сета. Рускинята не бе убедителна след това и последва моментален рибрейк от страна на румънската състезателка. Нов спад в играта и на собствен сервис обаче доведе до това Кудерметова отново да води с брейк аванс за 3:2. Тогава обаче Халеп събра сили и спечели четири последователни гейма, с което направи обрат в сета и се поздрави с победата.

В сблъсъка си от четвъртфиналите Халеп ще спори с победителката от двубоя между Ига Швьонтек и Фиона Феро.<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп не срещна трудности срещу Кудерметова и ще играе на осминафинал Владислав Риждов
Теми:  
симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook