Халеп: Нещата с Муратоглу се получават много лесно; с него мога да спечеля Шлем

от в 10:36 на 11.04.2022
Калоян Соколов

Наскоро се разбра за изнeнадващото решение на Патрик Муратоглу да прекъсне близо 10-годишното си сътрудничество със Серина Уилямс и да се превърне в треньор на една от най-големите нейни конкурентки през времето, а именно Симона Халеп. Румънката трябваше да премине през доста травми и загуби сериозен брой позиции в световната ранглиста, ала най-после изглежда отново готова да се намеси в борбата за големите трофеи и определено го потвърждава чрез този много амбициозен ход, който тя обяснява по следния начин:

"До тази година не си бяхме говорили с него и нямах представа какъв човек е. Наскоро обаче прекарах известно време в академията му, когато се подготвях за участие в Индиън Уелс и видях колко силна личност е той. Патрик е корав треньор и има невероятно добро разбиране за играта, така че реших как точно това е правилният човек за мен. Общуването с Муратоглу е много лесно, вече се опознахме отлично и това е чудесна крачка напред. Аз съм доста сдържан човек, но той ми помогна да стана по-отворена в комуникацията и вярвам, че ще имам полза от това и на корта. Нещата с Патрик се случват изключително лесно. Достатъчно е да ми каже няколко думи и вече знам какво точно да направя.

Моята голяма мечта е отново да стана шампионка от Големия шлем и вярвам, че ще го постигна с негова помощ. Печелила съм доста големи турнири на твърда настилка, само че нито един от "мейджърите'" и ще бъде прекрасно, ако съумея да го сторя. Искам да вземам топката по-рано и да бъде максимално агресивна. Не казвам, че съм играл зле преди, но се стремя да подобря тениса си. Имам и нуждата да стана по-силна физически, защото не е никак лесно да играя срещу опонентки, които ме превъзхождат природно по този показател и тяхната мощ е безкрайно трудна за неутрализиране. Това са нашите сегашни цели, като се надявам да ги изпълним в най-кратък срок" - завършва Халеп.

Източник: GoTennis.Ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп: Нещата с Муратоглу се получават много лесно; с него мога да спечеля Шлем Калоян Соколов
Теми:  
wta | интервюта | патрик муратоглу | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook