Халеп с нова безупречна победа в Мадрид; Плишкова напусна турнира след "геврек"

от в 17:50 на 02.05.2021
Мирела Николова

Симона Халеп продължава с безкомпромисните си изяви на турнира от сериите Мастърс 1000 в Мадрид, след като се поздрави с нова двусетова победа над Сай-Сай Джън с 6:0 6:4, гарантирайки си място в четвъртфиналната фаза на надпреварата, където ще се изправи срещу победителката от срещата между Елена Рибакина и Елизе Мертенс.

Световната №3 бе безупречна по време на цялата откриваща част, тъй като успяваше да налага своето темпо на игра и да дочаква пропуск от страна на своята опонентка. Макар да бе изправена пред цели 4 брейкбола в хода на сета, Халеп съумя да спаси подаванията си и на свой ред да реализира 3 пробива, за да поведе в общия резултат.

Във втората част никоя от двете състезателки не бе убедителна в сервис геймовете си, което доведе до редица разменени пробиви. Румънката обаче бе тази, която диктуваше събитията на корта през цялото време, и това ѝ помогна да доведе нещата до триумфален за себе си завършек.

В друг мач от програмата в неделния ден в Мадрид Каролина Плишкова записа изненадващо поражение на осминафиналите от световната №41 Анастасия Павлюченкова. Рускинята надделя над шестата поставена с 6:0 7:5 за час и 16 минути игра, като по този начин си осигури четвъртфинален сблъсък с някоя измежду Йелена Остапенко и Дженифър Брейди.

През първия сет Кралицата на асовете бе далеч от обичайното си ниво на начален удар, което изигра огромна роля за крайния резултат в частта. Павлюченкова запази стабилната си игра от основната линия и в хода на следващия сет, когато паритетът в геймовете се запази до 5:5. Тогава проблемите на Плишкова от сервис линията отново напомниха за себе си и дадоха възможност на съперничката ѝ да подава за спечелване на срещата. Представителката на Русия не срещна затруднения с изпълнението на тази задача и след серия от перфектно пласирани удари сложи край на участието на световната №9 в Мадрид. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп с нова безупречна победа в Мадрид; Плишкова напусна турнира след "геврек" Мирела Николова
Теми:  
wta | анастасия павлюченкова | каролина плишкова | мадрид | Обзори | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook