Халеп с успех на трева в първия си мач след триумфа на Уимбълдън през 2019-а!

от в 17:49 на 13.06.2022
Мартин Петков

Симона Халеп остави добри впечатления с играта си на червено, ала напусна Ролан Гарос едва във втория кръг на надпреварата, след като самата тя сподели след поражението си за проблеми свързани с психо атаки по време на двубоя. Румънката отсъства от кортовете близо три седмици, преди в хода на днешния ден да даде старт на тревния си сезон с турнира в Бирмингам, където жребият ѝ отреди в първия кръг да срещне 33-годишната Лесия Цуренко.

Бившата номер едно е сред изявените майсторки в WTA Тура на тревни кортове, като неотдавна през 2019-а година триуфмира на Уимбълдън и напомни за най-добрите си дни с представянето срещу украинката днес, като я надигра категорично по всички показатели и закономерно се поздрави с победата след 6:1 6:4. Във втори кръг за световната номер 20 предстои да се изправи срещу участващата с ,,уайлдкард" местна представителка Хариет Дарт.

Румънката откри двубоя с труден гейм на начален удар, като ѝ се наложи да отрази три последователни брейкбола, за да запази сервиса си. Още при идното подаване на световната номер 116 разликата в класата стана видна и представителката на северната ни съседка реализира пробив, с който си осигури ранен аванс в резултата. Впоследствие Халеп продължи да доминира на корта в английския град и отпусна едва един гейм на Цуренко, преди с втори брейк окончателно да лиши дебютния сет от интрига, записвайки го на сметката си.

Втората част ни предостави далеч по-голяма равнопоставеност между силите на корта, след като украинката на два пъти се пребори, оползотворявайки възможностите си за пробив, ала бившата първа ракета на света не остави съперничката си да се откъсне напред в резултата, като мигом реализираше рибрейк, за да видим възстановяване на паритета при 3:3. От този момент нататък Халеп видимо се утвърди като по-добрата тенисистка на корта и бе безпощадна в деветия гейм, когато получи брейкбол, който оползотвори, за да се поздрави с ключов пробив аванс и в идните минути на собствено подаване стигна до крайния успех в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп с успех на трева в първия си мач след триумфа на Уимбълдън през 2019-а! Мартин Петков
Теми:  
wta | бирмингам | лесия цуренко | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook