Халеп се измъчи с младата Рибакина, но успя да грабне трофея в Дубай

от в 19:23 на 22.02.2020
Калоян Пламенов

Симона Халеп спечели турнира в Дубай, след като на финала победи младата казахстанка Елена Рибакина след 3:6, 6:3, 7:6(5) за около два часа и половина игра.

Това е първи трофей за сезона, за румънската тенисистка, както и 20-и в нейната кариера до този момент.

Срещата между двете бе изключително оспорвана и бившата лидерка в ранглистата на женския тенис трябваше да се помъчи наистина доста, за да стигне до крайния успех.

В първия сет Рибакина бе по-добрата от двете и след ключов пробив в шестия гейм и спечелване на всяко едно от своите подавания спечели частта.

Във втория сет Халеп проби рано и поведе с 4:1 в геймовете, но в седмия гейм нейната опонентка успя да върне пробива. Все пак с пробив в осмия гейм и затвърждаването му след това Симона спечели втория сет и прати срещата в трети и решителен сет.

В него Рибакина започна по-добре и проби в четвъртия гейм за аванс от 3:1, но пробивът бе върнат веднага от нейната опонентка. 

Халеп стигна до пробив аванс за 6:5, но изненадващо не успя да си вземе подаването и да спечели мача и се стигна до тайбрек. В него обаче румънката показа, че е по-опитната от двете и след 7:5 в своя полза стигна до успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп се измъчи с младата Рибакина, но успя да грабне трофея в Дубай Калоян Пламенов
Теми:  
елена рибакина | симона халеп | тенис турнир в дубай - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook