Халеп се поздрави с нова блестяща победа и е четвъртфиналистка в Москва!

от в 20:52 на 21.10.2021
Диана Андреева

Симона Халеп бе изправена пред сериозни изпитания през сезон 2021. След наистина успешният и обещаващ старт на годината, румънката бе принудена да си вземе продължителна почивка, тъй като получи тежка травма. Но постепенно Халеп се завръща обратно в оптимална форма, а днес тя записа една наистина убедителна победа. В нейна "жертва" се превърна Вероника Кудерметова, като след 6:1 7:6(4) Симона намери място сред четвъртфиналистките на турнира в Москва. 

Срещата започна кошмарнo за Кудерметова, която беше пробита още на старта и изпитваше сериозни проблеми с пласирането на първия си сервис в корта. Халеп пък не допускаше почти никакви непредизвикани грешки от дъното на кора, което караше рускинята да предприема сериозни рискове, за да спечели дадена точка, но те не се увенчаваха с успех и сетът скоропостижно отиде в актива на  бившата световната номер едно, която инкасира едва един гейм в хода на частта. 

Вторият сет отново стартира с ранен пробив в актива на румънката, ала Кудерметова се окопити бързо и обърна нещата до 3:3. Играта продължи изключително равностойно и никоя от двете състезателки така и не успя да вземе превес в резултата, което доведе срещата до тайбрек. След нова серия от продължителни разигравания на изключително висока ниво, Халеп съумя да си осигури мини брейк за 6:4 и без никакви колебания румънката се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп се поздрави с нова блестяща победа и е четвъртфиналистка в Москва! Диана Андреева
Теми:  
вероника кудерметова | москва | симона халеп | халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook