Халеп се сбогува със сезон 2021: Тази година беше невероятно предизвикателна

от в 01:38 на 13.11.2021
Диана Андреева

Симона Халеп премина през голям брой перипети през сезон 2021. Румънката бе принудена да си вземе продължителна почивка, за да се възстанови от контузия в бедрото, което и коства сериозен спад в световната ранглиста, а впоследствие на турнира в Монреал през месец август тя направи своето завръщане към любимия спорт, но разочарова феновете си с посредственото си представяне.

С течение на времето бившата световна номер едно постепенно преоткри своя ритъм и отново започна да впечатлява с изявите си, ала за съжаление неприятностите за пореден път я застигнаха, защото травма я принуди да се оттегли от последния за годината турнир от Тура - Linz Open. Това бе и краят на сезона за Халеп, която се обърна към своите последователи в Twitter, за да им разкаже през какво е преминала последните месеци и да благодари на най-близките си хора за подкрепата. Ето и точните й думи: 

„2021 е трудна за описване. Честно казано, това беше невероятно предизвикателна година. Точно преди началото бях съкрушена, защото загубих много близък роднина, моята леля. Тя беше силен, специален човек и винаги ще бъде в моето сърце и съзнание. Това бе най-тежкият момент за мен и ми отне време да го приема, но разбрах, че такъв е животът и трябва да остана силна.
Дълго време бях емоционално изтощена, а след това започнах да страдам и от малки травми преди да дойде пагобната - тази на бедрото, получена в Рим. Не знаех как да се справя, защото никога не бях изпитвала подобна болка. Желанието ми да се състезавам бе огромно, но не можех да играя няколко месеца и трябваше да пропусна любимия ми Ролан Гарос и не можех да защитя титлата си на Уимбълдън. По-късно започнах да имам проблеми със самочувствието и да се питам, дали мога да се завърна там, където бях и дали мога да се доверя на тялото си.

Но вече преминах през този период и мога да кажа, че независимо от тези предизвикателства, аз отново вярвам, че ще играя добре и с усърдна работа ще създам нови запомнящи се моменти на корта. Тази година не започна добре, но завършва по позитивен начин и съм развълнувана за това, което ме очаква. Благодаря на моите приятели и семейство, както и на моя екип. Нямам търпение да настъпи 2022-а, но сега е време за ваканция." - завърши Халеп.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп се сбогува със сезон 2021: Тази година беше невероятно предизвикателна Диана Андреева
Теми:  
wta | симона халеп | халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook