Халеп спечели румънското дерби с Бегу и продължава към следващия етап в Париж!

от в 19:33 на 30.09.2020
Калоян Соколов

Симона Халеп категорично се заяви за голямата фаворитка на тазгодишния Ролан Гарос, печелейки турнирите в Прага и Рим, които се проведоха веднага след подновяването на сезона. Поставената под номер 1 изглежда не се влияе от големите очаквания към нея и записа втора поредна двусетова победа, като този път надигра сънародничката си Ирина-Камелия Бегу с 6:3 6:4 и удължи серията си на 16 поредни двубоя без загуба.

Световната номер 2 стартира вихрено и на бърза ръка се откъсна с 3:0 гейма, а малко по-късно дори имаше шанс да реализира втори пробив, но Бегу показа, че няма просто да играе поддържаща роля в сблъсъка и върна брейка в седмия гейм. Оттам насетне обаче бившата шампионка наложи високо темпо на игра и се поздрави с успеха в първата част.

Непоставената тенисистка продължи да впечатлява с изявите си във втория сет и разбиваше темпото на Халеп със сечени бекхенди, както и прекрасно изпълнени къси топки. Постепенно обаче елементът на изненанда в действията на Бегу изчезна и тя загуби подаването си при 4:4, което реши изхода на мача в полза на Халеп.

За Симона предстои среща с младата Аманда Анисимова, като това ще бъде повторение на четвъртфиналната битка между двете от миналия сезон на същия турнир, когато американката постигна изнендаваща победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп спечели румънското дерби с Бегу и продължава към следващия етап в Париж! Калоян Соколов
Теми:  
ролан гарос | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook