Халеп стартира с комфортна победа; Гоф се спаси от поражение

от в 12:04 на 01.02.2021
Мирела Николова

Една от фаворитките за титлата на Аустрелиън Оупън Симона Халеп откри сезона си с рутинен успех с 6:4 6:4 над младата надежда на Русия Анастасия Потапова. Световната номер 2 запази характерното си високо ниво на игра през целия мач, като беше максимално изчистила грешките от основната линия. Съперничката ѝ изпитваше сериозни затруднения с втория си начален удар, което даваше преимущество на румънката в разиграванията. Така, след близо час и половина на корта, поставената под номер 1 си осигури място в трети кръг, където очаква победителката от срещата между Дестъни Аява и Лаура Зигмунд.

В друг мач от днешната програма на Gippsland Trophy сензацията от Уимбълдън 2019 Кори Гоф беше на косъм от отпадането, но показа здрави нерви в решителните минути на двубоя и се поздрави с крайния успех - 6:3 6:7(6) 7:6(5), елиминирайки Жил Белен Тайхман. Мачът беше равностоен, като само няколко точки решиха изхода му. През първия сет двете задържаха подаванията си, но първа до точка за пробив се добра американката и след като успя да го материализира, нямаше проблеми да затвори частта в своя полза.

Във втория сет състезателките демонстрираха агресивна игра, наситена с продължителни размени от дъното на корта, които често завършваха с печеливши удари. Стигна се до тайбрек, в който и двете не успяваха да печелят точки на свой сервис, но след няколко отлично пласирани волета Тайхман вкара мача в решителна част. Там си размениха по няколко пробива, ала никоя от тях не можеше да се откъсне напред в резултата. Сценарият от втория сет се повтори, като единствената разлика беше, че този път тайбрекът, а с това и мачът отидоха в сметката на Гоф, на която ѝ предстои сблъсък с Кейти Боултър.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп стартира с комфортна победа; Гоф се спаси от поражение Мирела Николова
Теми:  
wta | коко гоф | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook