Хамбург: Брилянтен Музети сломи съпротивата на финалиста от Монте Карло!

от в 18:35 на 22.07.2022
Калоян Соколов

Алехандро Давидович Фокина си извоюва реномето на един от най-добрите клейкортъри в ATP Тура, след като надигра Новак Джокович на Мастърса в Монте Карло и впоследствие достигна до финала на турнира. Впоследствие обаче испанецът влезе в серия от негативни резултати, което доведе до закономерна загуба на старта на Ролан Гарос. През тази седмица обаче световният номер 35 най-после изглеждаше намерил оптималния си ритъм и с лекота се класира за четвъртфиналите на ATP 500 надпреварата в Хамбург, но там го очакваше битка с друг сериозен специалист на червени кортове, а именно италианеца Лоренцо Музети.

20-годишният талант демонстрира изключителен тенис в хода на сблъсъка между двамата и напомни защо доскоро множество специалисти го определяха за един от бъдещите доминанти в спорта. Музети не изпусна инициативата за нито един момент в двубоя, преодолявайки съпротивата на испанеца с крайното 6:4 6:3 и така се класира за втория си полуфинал от такава категория в кариерата, където негов съперник ще e шампионът от Бощад - Франсиско Серундоло.

Още в началните минути качеството на игра беше много високо и се наслаждавахме на разнообразен тенис и от двамата състезатели. Определено обаче по-младият играч показваше по-голяма креативност и често привикваше Фокина на мрежата, където го матираше с качествени минаващи удари и заслужено реализира пробив. Последва сериозен спад от страна на Музети, докато финалистът от Монте Карло впечатли с някои страхотни контра изпълнения и заслужено изравни за 3:3. Оттам насетне обаче по-нискоранкираният тенисист отново пое нещата в свои ръце и не загуби нито гейм до края на откриващия сет.

62-рият в ранглистата твореше истински вълшебства от ракетата си през втората част, в коята непрекъснато тестваше демаража на опонента си с помощта на съвършено изпълнени къси топки. Италианецът не се колебаеше да диктува темпото на игра и беше далеч по-агресивен спрямо Давидович Фокина, а неговите атаки почти винаги се увенчаваха с успех и скоро той разполагаше с два пробива преднина, което предопредели крайната му победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хамбург: Брилянтен Музети сломи съпротивата на финалиста от Монте Карло! Калоян Соколов
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | лоренцо музети | Обзори | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook