Хаос на АТР турнира в Неапол: Кошмарни условия, бойкот от играчи и преместване

от в 16:48 на 16.10.2022
Мирела Николова

През настоящата година надпреварите в Китай, които бяха неизменна част от тенис календара през септември и октомври, не се проведоха за трети пореден сезон заради противоепидемичните мерки срещу COVID-19 в страната. На тяхно място бяха прибавени нови шест турнира в графика за годината, като единият измежду тях е този в Неапол, който предстои да се състои през идната седмица (между 17 и 23 октомври).

Още преди да са започнали двубоите от основната схема обаче, организаторите трябваше да се сблъскат със сериозни проблеми, които бяха предизвикани от състоянието на кортовете, довело до множество оплаквания и бойкот от страна на тенисистите, участващи в квалификациите. От снимки, разпространени в социалните мрежи, си личи как има неравности на множество участъци от корта, като на места дори се виждат дупки. 

Заради тези напълно неприемливи условия в тенис клуб "Неапол" състезателите в пресявките са отказали да играят на въпросните кортове и затова квалификационните мачове са били преместени да се проведат в град Поцуоли, който се намира в близост до Неапол. През това време организаторите обещават да вземат мерки за подобряване състоянието на кортовете в Неапол до понеделник, когато трябва да стартират срещите от основната схема.

Сред звездите, заявили участие във въпросната надпревара, са Пабло Кареньо Буста, Лоренцо Музети, Роберто Баутиста Агут, както и Матео Беретини, който получи последния "уайлд кард" от организаторите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хаос на АТР турнира в Неапол: Кошмарни условия, бойкот от играчи и преместване Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | неапол

Коментари





Следвайте ни в Facebook