Хертогенбош: Алиасим с убедителен старт; Хачанов се върна от 0:4 в решителния сет!

от в 21:46 на 09.06.2022
Мартин Петков

Феликс Оже-Алиасим изпрати най-добрия си сезон на клей до момента в кариерата и гледа обнадеждаващо на предстоящите турнири на трева, след като през миналата година достигна четвъртфиналите на Уимбълдън. Канадецът в хода на днешния ден, близо 24 часа по-късно от предвиденото поради променливите метеорологични условия, откри кампанията си в Хертогенбош с двубой срещу местния представител Талон Грийкспор, когото надви в последователни сетове със 7:6(2) 7:6(5). В сблъсък за място на полуфиналите за световния номер 9 предстои да срещне Карен Хачанов в двубой приковаващ сериозна доза интерес.

Началото на мача бе дадено със сервис на нидерландеца, който поде ритъм за доминация на подавачите и интригата своебразно напусна корта. След като видяхме едва един гейм, в който посрещачът записа три точки, то логичното се случи и се стигна до закономерен тайбрек. В решителната фаза на сета Алиасим разкри пълния си потенциал върху тревата и необезпокояван взе комфортен аванс от два мини пробива, който запази, за да може с третия си такъв да открие сметката си в общия резултат.

Втората част стартира равностойно, преди да се стигне до петия гейм, в който станахме свидетели и на първите брейкболи в мача, като с тях наглед неочаквано разполагаше домакинският представител, ала канадецът благодарение на умелата си игра в защита съумя да се справи с неблагоприятната ситуация и паритетът остана. В оставащите минути от частта сервиращите нито за миг не показаха колебливост и тайбрекът отново трябваше да излъчи крайния победител в сета. Дългият гейм ни предложи далеч по-голяма интрига спрямо по-рано в срещата, ала Оже след като си осигури мини пробив аванс в самото начало, впоследствие го бранеше безупречно и не допусна изравняване, като осъществи третия си мачбол, за да се поздрави с убедителна победа на старта.

В заключителен двубой от програмата за днешния ден в нидерландския град на корта помежду си се изправиха Карен Хачанов, който е ностоящ четвъртфиналист от Уимбълдън, и световният номер 81 Камил Майхржак. Руснакът през цялата среща беше в ролята на догонващ, като дори в третия сет изоставаше с два пробива при 0:4 и се наложи да спасява мачбол, но покачи нивото си в ключовите моменти и осъществи фамозен обрат, за да триумфира след 5:7 7:5 7:6(5).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хертогенбош: Алиасим с убедителен старт; Хачанов се върна от 0:4 в решителния сет! Мартин Петков
Теми:  
atp | Камил Майхржак | карен хачанов | талон грийкспор | феликс оже-алиасим | хертогенбош

Коментари





Следвайте ни в Facebook