Хеттрик за Синер срещу ветераните в ИУ: Не остави шансове на Вавринка и е на 1/4-финал!

от в 07:34 на 15.03.2023
Мартин Петков

Яник Синер имаше впечатляващ старт на новия сезон, след като макар и на Аустрелиън Оупън да отпадна още в първата седмица след поражение от бъдещия финалист Стефанос Циципас, то италианецът със завръщането си в Европа спечели надпреварата в Монпелие и беше на крачка от трофея в Ротердам, където отстъпи на Даниил Медведев. Това беше и последната поява в Тура за южнотиролеца, преди близо месец по-късно да се завърне обратно в игра през настоящата седмица за Мастърса в Индиън Уелс, където вече надигра двама ветерани в лицето на Ришар Гаске и Адриен Манарино, докато днес оформи хеттрик срещу "старите кучета" и надделя над 37-годишния Стан Вавринка за час и 37 минути на корта - 6:1 6:4. Това се явява втори успех през 2023-та за световния номер 13 над трикратния шампион от Шлема, като той се класира за четвъртфиналите и ще срещне защитаващия шампион Тейлър Фриц.

Началните минути от двубоя бяха равностойни, като на всекиго от двамата концентрацията му падна върху собствените подавания, преди представянето на младока да бъде "залято" от серия от грешки и първите точки за пробив се откриха пред швейцареца. Вавринка, който вчера изкова победа над Холгер Руне в близо 3-часова битка, далеч не се чувстваше толкова добре физически и с целта да избягва интензивните разигравания, търсеше завършващо попадение при всеки удобен случай, но това се превърна в атестат и за немалко грешки от ракетата му. Синер пък на свой ред впечатляваше с придвижването си по корта и допълнително затрудняваше "Станимал", като навлезе в ритъм и отбеляза поредица от уинъри, донесли му комфортен аванс от два пробива на сметката, а броени минути по-късно и дебютния сет.

Стартът на втората част беше повече от обещаващ за бившия номер три, който си заслужи аплодисментите на публиката, след като магичният му бекхенд заработи на висота и печелившите удари следваха, с което и пробивът в актива на ветерана. Италианецът обаче отговори подобаващо чрез рибрейк и след като съумя да запази подаването си от ситуация 30:40, то той насочи всичките си усилия към търсенето на нов брейк, с който да пречупи съпротивата на непоставения състезател. Именно последвалият гейм на Вавринка се оказа преломният момент на сблъсъка, след като в 10-минутна битка швейцарецът не успя да удържи началния си удар и го предаде в актива на противника си, при което Синер получи нужното самочувствие и спаси нови два шанса пред световния номер 100 да отмъкне сервиса му, узаконявайки крайния си успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хеттрик за Синер срещу ветераните в ИУ: Не остави шансове на Вавринка и е на 1/4-финал! Мартин Петков
Теми:  
atp | индиън уелс | Стан Вавринка | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook