Хюслер за разликите между ATP и Challenger Тура: Нивото е доста сходно

от в 19:45 на 11.11.2020
Валери Андреев

Какво мислите за мача със Синер, въпреки загубата играхте добре?

- Беше трудно. Атакуваше ме отлично от втори сервис, понякога нямах отговор на някои от ударите му и в определени моменти просто не знаех какво да направя. Чувствах сякаш можех да играя по-добре и да покажа повече, но това ме мотивира да се развивам и да продължавам да стигам до мачове срещу добри играчи като Синер.

Влезе в схемата като "щастлив губещ", как това ти повлия?

- Радваш се, когато получиш възможност да се състезаваш като "щастлив губещ", тъй като само аз нямах късмет да попадна в основната схема от тенисистите, които отпаднахме във втория кръг на пресявките и трябваше да разчитам на още едно отказване. Винаги обаче трябва да си готов, а и е хубаво да си в такава позиция, защото нямаш големи очаквания и можеш да покажеш най-добрата си игра.

Каква е разликата между сериите "Чаланджър" и ATP Тура?

- Не съм играл твърде много АТР турнири в кариерата си, за да кажа на 100%, но нивото е доста сходно, всички играчи показват най-добрата си игра и всичко е възможно. Трябва да си постоянен, да показваш силен тенис и  определено не е лесно да се задържиш в АТР тура. Когато победих Фонини в Кицбюел си казах, че мога да победя всеки, ако играя добре, но не е така, винаги има много трудни състезатели, независимо на какво ниво си.

Какви са плановете ти за сезона и до каква степен той беше успешен?

- Това беше края на сезона за мен, доволен съм от последните турнири, знам че това не е лимита на възможностите ми, и трябва да работя върху себе си, да продължавам да се развивам и да вярвам в себе си. Все пак обаче си давам сметка, че със сигурност ще има и по-трудни седмици. Цялостно годината бе успешна и категорично мога да кажа, че вървя в правилната посока.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хюслер за разликите между ATP и Challenger Тура: Нивото е доста сходно Валери Андреев
Теми:  
sofia open 2020 | Марк-Андреа Хюслер | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook