Хюстън, имаме нов шампион: Опелка отново обезличи Иснър и вдигна първа титла на клей

от в 00:31 на 11.04.2022
Владислав Риждов

Райли Опелка и Джон Иснър изненадващо достигнаха до спора за трофея на АТР 250 надпреварата в Хюстън и с представянията си в хода на седмицата показаха, че играта на клей не им е никак чужда. Най-високият финал в историята на Тура обещаваше да е интересен, а двамата играчи не разочароваха. Все пак младостта надделя над опита между двамата гиганти и Райли Опелка триумфира със своята четвърта титла, побеждавайки своя сънародник за пети пореден път - 6:3 7:6(7).

Двамата не изневериха нито за миг на стиловете си и бомбените сервиси заваляха още с началото на срещата. Опелка не загуби нито точка в първите си два гейма, а във втория от тях дори реализира четири последователни директни точки от начален удар, което на клей не се вижда всеки ден. Противно на случващото се на корта обаче първият шанс за брейк бе на сметката на Иснър, но Биг Джон не успя да се откъсне в резултата. Така паритетът се запази, но Опелка показа отлична игра в края и открадна подаването на своя колега, а с това направи и важна крачка към трофея.

36-годишният бивш шампион от турнира се окопити с началото на втората част и бързо постави под обсада своя сънародник и напрежението върху третия в схемата започваше да се покачва със всяка изминала точка. Иснър имаше възможности за пробив във всеки един от първите четири сервис гейма на Опелка, но смелата игра на световния номер 18 го остави в битката за сета. Така, след като по-младият на корта удържа на натиска, се стигна до логичното, когато двамата се изправят един срещу друг, и съдбата на сета се определи след тайбрек.

Той започна отлично за втората ракета на САЩ, който се откъсна напред с 3:1. Липса на концентрация обаче попречи на Опелка да увеличи водачеството си и първата смяна на полетата дойде при равен резултат. Оттук насетне импулсът в играта на Иснър се увеличи и опитният американец бързо обърна събитията в своя полза, осигурявайки си два сетбола - 6:4. Те обаче бяха изпратени в историята от страна на Опелка, който изравни за 6:6, а до край проведе оставащите точки по безупречен начин, за да ликува с първата титла на червена настилка в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хюстън, имаме нов шампион: Опелка отново обезличи Иснър и вдигна първа титла на клей Владислав Риждов
Теми:  
атп | джон иснър | обзор | райли опелка | тенис турнир в хюстън | финал | хюстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook