Хуркач е вторият финалист в Маями след убедителна победа над Рубльов!

от в 04:55 на 03.04.2021
Петър Томов

Най-добрата седмица в кариерата на световния №37 Хуберт Хуркач продължава след като в ранните часове на съботния ден той успя да се справи в два сета с поставения под №4 в схемата на Мастърса в Маями Андрей Рубльов. Полякът беше безкомпромисен, владеейки инициативата във всеки един момент от срещата, за да се поздрави с крайното 6:3 6:4 след час и 28 минути на корта и да достигне до най-големия финал в кариерата си, където ще се изправи срещу най-младия представител на Топ 30 и негов близък приятел Яник Синер. 

Хуркач започна по възможно най-добрия начин срещата, реализирайки ранен пробив, след който поведе с 3:0. Играта на Рубльов въобще не спореше в първия сет и той загуби подаването си още веднъж, в шестия гейм, след който изоставаше с 1:5. Напрежението достигна до Хуркач и той изпусна три сетбола в последвалия гейм, след което загуби подаването си, но при шестата си възможност за приключване на сета, открила се пред първата ракета на Полша в деветия гейм, той бе безпогрешен и първата част отиде на неговата сметка. 

Рубльов продължи с непредизвиканите грешки от основната линия и отново допусна ранен брейк, след който опонентът му поведе с 2:0. Последва серия от геймове, в които двамата безпроблемно взимаха своите подавания, а руснакът така и не достигаше до възможности за връщане на пробива. Така се стигна до десетия гейм в частта, в който Рубльов все пак стигна до три брейкбола, но Хуркач не се пречупи и ги отрази с помощта на добър начален удар, който го подкрепяше по време на целия двубой, а впоследствие успя да приключи срещата на третия си мачбол, за да запише най-голямата победа в кариерата си и първо участие на финал на турнир от сериите Мастърс! 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хуркач е вторият финалист в Маями след убедителна победа над Рубльов! Петър Томов
Теми:  
андрей рубльов | маями | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook