Хуркач и Полша с летящ старт в ATP Cup след категорична победа над Гърция

от в 12:10 на 01.01.2022
Владислав Риждов

Отборът на Полша стартира с рутинен успех над Гърция участието си в тазгодишното издание на АТР Cup. Полскитр състезатели спечелиха и двете срещи на сингъл и по този начин гарантираха крайната победа за страната си в двубоя срещу южната ни съседка.

Камил Майхжак не срещна трудности в откриващия сблъсък между вторите ракети и изведе Полша напред в общия резултат. Майхжак демонстрира по-добра игра в хода на целия мач, който продължи малко над един час, справяйки се в последователни части с Михаил Перволаракис - 6:1 6:4.

Минути преди началото на следващата среща Стефанос Циципас взе решението да се оттегли поради болки в лакътя, които все още тормозят световния номер 4. Така Гърция се спря на изненадващ заместник в лицето на 20-годишния Аристотелис Танос, който трябваше да се изправи срещу Хуберт Хуркач.

Разликата в класите на двамата играчи си пролича още от дебютните минути на сблъсъка. Хуркач премина с лекота през първия сет и въпреки че през втората част абсолютният дебютант на ниво АТР загатна за своя потенциал с някои добри изпълнения, световният номер 9 не допусна изненада и донесе първа победа на Полша в турнира. В група са още отборите на Аржентина и Грузия, които премериха сили по-рано през днешния ден.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хуркач и Полша с летящ старт в ATP Cup след категорична победа над Гърция Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp cup | атп къп | камил майхжак | обзор | стефанос циципас | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook