Хуркач: Наслаждавах се на мача, но нямаше как да победя Беретини

от в 11:41 на 10.07.2021
Диана Андреева

Хуберт Хуркач сбъдна своята детска мечта, побеждавайки 20-кратния шампион от Големия шлем Роджър Федерер в началото на седмицата. Ала през вчерашния ден той бе далеч от нужното ниво, за да окаже съпротива на Матео ББеретинии остана на крачка от заключителния двубой на Уимбълдън 2021. С това участието му в Лондон през сезона приключи, но както самият Хуби сподели, спомените от изминалите 14 дни няма да избледнеят в съзнанието му. Ито какво разказа Хуркач по време на своята пресконференция:

"Да играя пред тази невероятна публика е неописуемо удоволствие и наистина се наслаждавах на всяка една минута, която прекарах на корта. Полуфиналът на Уимбълдън е огромен мач и съм много горд и щастлив, че имах възможност да изпитам атмосферата от подобен сблъсък.

Матео изигра невероятен двубой и го поздравявам за това. Неговите сервиси бяха като бомби и нямах кой знае колко голям шанс да им притоводействам. Мога единствено да го пзодравя за високото ниво, което демонстрира във всичките четири сета. Той наистина игра много добре.

Матео игра много добре и непрестанно ме поставяше под напрежение. Първият ми сервис не бе на необходимото ниво днес, което доста разстрои игровия ми ритъм. Непрестанно се борех с този проблем, докато в същото време той игра доста прецизно и допусна много малко непредизвикани грешки. Опитах се да поддържам темпото му и да се боря за всяка точка, особено в началото на третия сет, и по този начин евентуално да обърна резултата.

Не знаех, че на Олимпиадата няма да има фенове, но независимо от това аз ще бъда много щастлив да представям страната си. Наистина нямам търпение. Без публиката няма да е същото, естествено, но ситуацията е такава, каквато е. ", завърши Хуркач.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хуркач: Наслаждавах се на мача, но нямаше как да победя Беретини Диана Андреева
Теми:  
токио олимпийски игри 2020 | уимбълдън | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook