И Муратоглу не помогна: Млада китайкa изхвърли Халеп още във втория кръг на Ролан Гарос

от в 21:28 на 26.05.2022
Владислав Риждов

Сътрудничеството между Симона Халеп и Патрик Муратоглу започна обещаващо, като още в първата надпревара като екип румънката достигна до четвъртфиналите на Мастърса в Рим и изглеждаше, че постепенно се завръща към познатата си форма. Последва обаче ранно отпадане от турнира в Рим, за да се стигне до днес, когато бившата номер 1 бе шокирана от младата китайка Кинуен Женг и напусна Ролан Гарос още във втория кръг. Двубоят не предвещаваше подобен развой на събитията, след като Халеп поведе убедително в общия резултат, но претърпя срив в следващите два сета, и така крайната победа отиде на сметката на Женг - 2:6 6:2 6:1.

Халеп навлезе ударно в мача, надделявайки още в дебютното подаване на своята съперничка. Впоследствие румънката дори можеше да увеличи още повече своята преднина, но Женг все пак се разписа в резултата. Въпреки това световната номер 19 не намали оборотите, а продължи да се справя безупречно във всеки един аспект на корта, оставайки младата китайка без никакви аргументи. Така очакваното скоро беше факт, след като фаворитката спечели три поредни гейма в края, с които официализира надмощието си частта и поведе в общия резултат.

Бившата шампионка в Париж започна по същия начин и втория сет. Халеп реализира нов ранен пробив и изглеждаше, че се е устремила към експресна победа и място в следващата фаза. Последва обаче моментален рибрейк, докато равнището на представяне на поставената тенисистка рязко спадна. От това се възползва 19-годишната Женг, като изигра четири почти безупречни гейма, за да завърже интригата в двубоя - 6:2.

Такава обаче нямаше, защото решаващата част започна по повече от чудесен начин за азиатската състезателка. Световната номер 74 продължи да бъде по-добрата от двете на корта и бързо се откъсна напред с 3:0. Халеп съумя да намали изоставането си, но връщане обратно за румънката нямаше и това си остана единственият гейм, който тя спечели до края.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
И Муратоглу не помогна: Млада китайкa изхвърли Халеп още във втория кръг на Ролан Гарос Владислав Риждов
Теми:  
кинуен женг | обзор | ролан гарос | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook