И шампионката от Уимбълдън не я спря: Крейчикова с 9-и пореден успех и финал в Чехия

от в 22:35 на 08.10.2022
Мартин Петков

Барбора Крейчикова имаше ужасяващ тенис сезон, в който от втора ракета на света се свлече до място извън първите 20 на ранглистата. Чехкинята в последния месец обаче съумя напълно да преобрази представянето си и след титлата си през миналата седмица в Талин, то тя продължи силните си игри и на родна земя в Острава, като днес се поздрави със своята общо девета поредна победа, надигравайки шампионката от Уимбълдън - Елена Рибакина, за 2 часа и 22 минути на корта - 3:6 7:6(4) 6:4. По този начин световната номер 23 се класира за финала на състезанието в чешкия град и от трофея я разделя единствено доминантката на сцената в женския тенис - Ига Швьонтек.

В началото на двубоя казахстанката първа се сблъска с трудности при началния си удар, но пък за сметка на това бързо ги преодоля и излезе напред в резултата с пробив аванс. Домакинската представителка побърза да отговори подобаващо и чрез рибрейк наглед възстанови позицията си на корта, преди да видим контра акция от страна на Рибакина, която излезе печеливша от скоростната размяна на пробиви и отмъкна откриващия сет.

Във втората част сервисът за двете шампионки от Шлема функционираше близо до съвършенството, поради което видяхме едва един брейкбол, който пък беше под формата на "скрит мачбол" за световната номер 26, но до нещо повече не се стигна и тайбрек трябваше да определи победителката в сета. В дългия гейм високото равнище на собствено подаване се запази до последно и пробойните липсваха, ала слабо сервиране в ключов момент помрачи представянето на казахстанката, докато Крейчикова се възползва и върна равенството в отделните части.

В решителния трети сет концентрацията имаше все по-важно значение с всяка отминала точка и въпреки огромното напрежение върху плещите на полуфиналистките, то те бяха безкомпромисни пред шансовете си. И както по всичко изглеждаше, че ни предстои да наблюдаваме нов тайбрек, късна драма с участието на чехкинята ѝ донесе пробив в деветия гейм, който тя затвърди на начален удар и ознаменува възхода си в последните седмици място на втори пореден WTA финал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
И шампионката от Уимбълдън не я спря: Крейчикова с 9-и пореден успех и финал в Чехия Мартин Петков
Теми:  
wta | барбора крейчикова | елена рибакина | острава

Коментари





Следвайте ни в Facebook