Яник Ноа: Не можех да ходя, когато бях връстник на Надал, а той е в разцвета си

от в 17:03 на 15.02.2022
Диана Андреева

Триумфът на Рафаел Надал в Australian Open 2022 пренаписа историята на тениса и превърна Матадора в първия състезател някога, спечелил общо 21 титли на ниво Голям шлем. Освен в едноличен лидер в класацията по този показател, Рафа се превърна и в истински вдъхновител за мнозина, като за пореден път в своята кариера засвидетелства борбения си характер и несломим дух. 

Бившият световен номер три и шампион от Големия шлем Яник Ноа е поредният тенис специалист, който споделя, че е истински впечатлен от Рафаел Надал и неговия успех в "Мелбърн Парк" през месец яунари. Ноа смята, че манакорецът е показал нещо изключително във въпросната над петчасова битка, за да надвие Даниил Медведев, а ето и най-любопитното от участието му в подкаста The Super Moscato Show: 

"Когато аз бях на възрастта на Рафаел Надал, почти не можех да ходя, чувствах се твърде възрастен. А пък вижте него - той физически доминира над тези млади момчета, намиращи се в разцвета на силите си. Докато наблюдавах финала на Australian Open се зачудих дали всъщност това не е видео игра, защото Рафа играеше феноменален тенис, а същевременно се придвижваше като светкавица по корта. Намирам го за удивителен атлет." - завърши Яник Ноа.

Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Яник Ноа: Не можех да ходя, когато бях връстник на Надал, а той е в разцвета си Диана Андреева
Теми:  
australian open | надал | рафаел надал | яник ноа

Коментари





Следвайте ни в Facebook