Яник Синер откри сезон 2021 с титла на Great Ocean Road Open

от в 07:40 на 07.02.2021
Диана Андреева

Младият италианец Яник Синер надделя над своя сънародник Стефано Травалия и е шампион на Great Ocean Road Open. 19-годишният тенисист се наложи със 7:6(4) 6:4 за малко над два часа игра. Благодарение на днешния си успех, Синер продължава своята серия от вече 10 поредни победи, коята стартира на Sofia Open 2020.

Яник завърши миналия сезон, спечелвайки дебютна титла в своята кариера, а 2021 започва доста добре за него, тъй като независимо че е на едва 19 години, вече е двукратен шампион на ATP. Жребият за Australian Open отреди трудно препятствие на световния номер 36, а именно Денис Шаповалов, като срещата между тях ще се проведе през утрешния ден - около 11 часа българско време.

Двубоят между Травалия и Синер, който се заформи в Мелбърн, е първият ATP финал между двама италианци от повече от 40 години, който се провежда извън Италия. Към момента страната разполага с доста топ тенисисти, като по-рано първата и втората им ракета се бориха за титлата на отборното събитие ATP Cup, но не успяха да се справят със съпротивата на Русия и отстъпиха.

В първите минути двубоя между Синер и Травалия бе много равностоен. Пробив на Стефано му вдъхна увереност и той започна да играе по-разнообразно, опитвайки се да завършва разиграванията с уинъри, но Синер не позволи на съперника си да задава темпото на разиграванията. Яник успя да навакса изоставането си и след няколко спокойни гейма се стигна до тайбрек.

В решаващия дълъг гейм, подобно на вчерашния му мач с Карен Хачанов, Синер се стараеше да бъде възможно най-агресивен. Независимо че пропиля три сетбола, Яник се справи с напрежението и затвори частта в своя полза.

Във втория сет двамата тенисисти бяха много непостоянни. Те трудно печелеха подаванията си, но благодарение на плътните си удари и честите си излизания на мрежата Синер успя да реализира ключов брейк в деветия гейм и по този начин да сложи успешен край на седмицата си в Мелбърн.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Яник Синер откри сезон 2021 с титла на Great Ocean Road Open Диана Андреева
Теми:  
great ocean road | Стефано Травалия | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook