Ясен е първият съперник на Рафаел Надал след завръщането му!

от в 13:17 на 05.01.2022
Мирела Николова

Рафаел Надал не бе излизал на корта в официален двубой от началото на месец август, когато отстъпи на осминафиналите на турнира във Вашингтон, а след това бе принуден да преустанови състезателна дейност до края на годината поради травма в лявото стъпало. През вчерашния ден обаче Матадора се завърна в Тура с мач на двойки на надпреварата в Мелбърн, където на старта заедно със сънародника си Хауме Мунар се справиха със съпротивата на аржентинците Себастиан Баез и Томас Мартин Ечевери. 

В четвъртък обаче за 20-кратния шампион от Шлема предстои ново предизвикателство, тъй като той ще трябва да изиграе първата си официална среща на сингъл за годината. Негов съперник ще бъде тръгналият от квалификациите Ричардас Беранкис, който е бивш №50 в световната ранглиста, но по настоящем заема 104-ата позиция. На старта на надпреварата, носеща името Melbourne Summer Set, литовецът надделя над световния №66 Маркос Гирон, побеждавайки го в последователни сетове със 7:5 6:4.

До този момент Надал и Беранкис не са се изправяли един срещу друг, а утрешният сблъсък помежду им ще се състои на Rod Laver Arena, като очакваното му начало е не преди 05:00 часа българско време.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ясен е първият съперник на Рафаел Надал след завръщането му! Мирела Николова
Теми:  
atp | мелбърн | рафаел надал | ричардас беранкис

Коментари





Следвайте ни в Facebook