Ясни са полуфиналите на Държавното първенство (видео и снимки)

Оцени тази статия:
Ясни са полуфиналите на Държавното първенство (видео и снимки) Георги Христов
от в 15:21 на 22.01.2019

Александър Лазаров срещу Васил Младенов и Васил Кирков срещу Габриел Донев са полуфиналите на Държавното лично първенство по тенис на закрито мъже. Финалистите ще получат „уайлд кард" за квалификациите на изключително силното четвърто издание на турнира от сериите АТР 250 – Sofia Open. Надпреварата се провежда на кортовете в зала „София" в Борисовата градина, а финалната среща е на 24 януари.

Изненадата на четвъртфиналите поднесе Васил Кирков (ТК "Асеновград"). Кирков елиминира номер №1 в схемата Александър Лазов (ТК "НСА"). Васил Кирков поведе с 7:6(5), 1:0 преди вицешампионът от миналия сезон да се откаже.

На полуфиналите Кирков ще играе срещу Габриел Донев, който елиминира защитаващият титлата си от последните два сезона Александър Донски. Донев се наложи с 6:3, 6:2.

Вицешампионът в надпреварата през 2016 година и номер 2 в схемата Александър Лазаров победи с 6:2, 6:1 Леонид Шайнгезихтов.

На полуфиналите Лазаров ще играе срещу Васко Младенов, шампион на страната в зала през 2016 година. Младенов се наложи с 6:3, 6:3 над номер 3 в схемата Мартин Димитров.

Шампионът на сингъл от Държавното първенство в зала и финалистът в надпреварата ще получат „уайлд кард" за квалификациите на изключително силното четвърто издание на турнира от сериите АТР 250 – Sofia Open. Шампионите на двойки от държавното първенство получават покана за основната схема на Sofia Open 2019.

Шампионатът е непосредствено преди големия тенис турнир в България, а участието в надпреварата от календара на АТР се превръща в голям стимул за българските тенисисти.

Програма:
23.01.19 - 1/2 единично + финал двойки
24.01.19 - финал единично

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg

 

Оцени тази статия:
Ясни са полуфиналите на Държавното първенство (видео и снимки) Георги Христов
Теми:  
александър лазаров | васил кирков | васко младенов | габриел донев | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари



Следвайте ни в Facebook